Luftballong!

Den 5e augusti blir det till att se Kalmar med omnejd från ovan, i en luftballong!!
Så som vi längtat!

image33


Nähä, nu var det snart dags för lite jobb igen.

---

Sinnesstämning: Ebba Forsberg, "Boy you owe me"

Blod, svett och några tårar

Klockan är inte mycket, men redan har jag hunnit med att bland annat slå av halva tånageln, då jag skulle upp och dona, nymornad och allt. Pang! Tån i det ännu inte färdigmonterade soffbordet från ikea, i den vassaste av skruvar... Massor av blod och massor av svordomar. Nu är soffbordet färdigmonterat. Med någon slags hatkärlek.

Usch, här sitter jag när listan på vad jag ska göra är cirka en halv mil lång. Klokt.

Just det! Moneybrother ska ju snart släppa en ny skiva om 83 dagar (...who's counting?) och här kan ni provlyssna nya singeln Just Another Summer. Kalas!

---

Sinnesstämning: Moneybrother, "Bara ett fån gör så mot sig själv"

Varning för bred last

Ett nytt soffbord, samt diverse annat småplock från Ikea, inhandlades under dagen och det gick faktiskt att cykla hem med, utan större problem. En man som mötte oss, skrattade till lite när han såg hur jag och syster 1 balanserade våra kassar och utstickande bordsskiva, men ändå. Välbehållna och hemma.

Varför blir det förresten ofta så? Ska bara till Ikea, en snabb sväng, bara ett ärende, kanske bara titta och nästan uteslutande kommer man ut med en hel del till - det var ju så billigt!? (Om man bara åker till Ikea för att bara titta, få idéer och så vidare, slutar det nästan alltid med att värmeljus eller servetter följer med ut, genom kassan. Jag har hur många servetter som helst. Suck.)

Syster 1 är ute och rumlar. Om hon väcker mig, när hon stapplar in inatt, får hon sova på golvet. På det ännu inte ihopsatta bordet. Sååå trött är jag.

image32
Varning för bred last. Ja, bordsskivan alltså.


Godnatt.

---

Sinnesstämning: Sofia Karlsson, "Jag står här på ett torg"


Hemfärd

Jag bestämde mig för att åka hem från den kungliga huvudstaden, tidigt på lördagsmorgonen, efter att min kusin tagit studenten.
Hur jag tar mig hem? I'll give you a hint:

- strejk
- förseningar
- nödlandningar

Rätt svar: SAS.

Förlåt miljön - men utbudet för det kollektiva resandet är verkligen inte stort. Och SJ:s avgångstider är katastrofala.

---

Sinnesstämning: Ray Lamontagne & Damien Rice, "To love somebody"

Försvunna vykort

Nu börjar jag fundera över det här med postgången. Hittills vet jag att jag saknar minst ett par brev och ett vykort. De dyker bara inte upp!?
Vad gör de med kortet jag väntar på från italien? Sitter det uppe i fikarummet på postkontoret? Tar brevbäraren hem utvalda kort, sätter upp dem på kylskåpet och så framstår det plötsligt som han är väldigt berest (eller i alla fall har beresta vänner) ?
Hrm.

På träningen idag, berättade jag för syster 1 att ikväll var det onsdag, vilket innebär fortsättningen av cliffhangern från föregående avsnitt av Grey's Anatomy. Hon var ödmjuk nog att berätta vad som händer, trots intensiva försök att överrösta henne med annat. Men så bra. Nu har jag plötsligt en hel timme över.

image31
Efterlyses: Vykort med mitt namn och min adress!?

---

Sinnesstämning: U2 "Beautiful Day"

Babel och kylskåpspoesi

Och jag som trodde att sommaren var här. När jag cykar hemåt ikväll, talar vinden om att detta var ännu en påminnelse om att det faktiskt är ett tag tills de ljumma sommarkvällarna når staden.

Det blev en kväll med Babel, filmen med bland andra Brad Pitt och Cate Blanchett och som syftar på Babels torn i Bibeln. Om missförstånd, övermod och varför, varför, pratar vi inte med varandra?
Kontrasterna blir skarpa, när filmen stängs av och vi möts av det, ack så ytliga, American Idol.

På besök i vännens nya lägenhet, fanns kylskåpspoesi. Jag underhöll mig länge.

image30
Jag är din privata fjantiga melankoli
charmig deppig och sjungande
men jag vill ut
stanna vackra du!
Gud - kom och ta ett skumbad!?

Fantasin för kylskåpspoesi är begränsad. Speciellt en sen tisdagskväll.

---

Sinnesstämning: Björk, "It's oh so quiet"

Marockansk taxiresa

En rolig blogg att tipsa om är expressens taxiblogg.

När jag senaste gången var i Marocko, fick jag lära mig några meningar på arabiska, eftersom jag bodde i en marockansk familj och i alla fall ville framstå som språkmässigt kunnig. Hur som helst.
Förutom de vanliga hälsningsfraserna, tack för maten och så vidare, fick jag även lära mig hur man sa "det här är fel väg". Detta eftersom jag fick uppgifter om det inte var helt ovanligt att låta de blonda, lite bortkomna turisterna få åka en liten omväg och på så sätt tjänade chaufförerna en större hacka. Jag fick användning för det flera gånger, men bara två gånger vågade jag öppna munnen för att säga orden, jag då nästan stammade fram.
Den ene taxichauffören skrattade till, sa något på arabiska, log och vände. Jag nickade och låtsades förstå.
Den andre blev arg, muttrade, talade högt och det var full gas och full broms - ryckigt alltså - resten av vägen till Les Amicales.

Nu är det jobb.

---

Sinnesstämning: Snow Patrol, "You could be happy"


En backup

En väns son berättade att hans stora plan - som så många andra killar i 8-års åldern - var att bli fotbollsproffs. Hans mamma sa att ja, jo, visst var det en jättebra plan, men kanske han skulle ha en backup, ifall det skulle vara så att det inte blev något med fotbollen. 8-åringen suckade. Självklart hade han en en backup. Om han inte skulle bli fotbollsproffs, skulle han ju bli rockstjärna!
Jag tycker det låter som en alldeles utmärkt plan.

På matchen igår, var mamma med, eftersom hennes rötter då gästade staden. Resultatet kan vi lägga åt sidan, även solen har sina fläckar, men humorn när mamma agerade språkvårdare, var obetalbar. På en läktare på Fredriksskans, finns nämligen mååånga meningar att rätta.

Men hjälp vad det låter hårt när tidningarna skriver att "Ari är såld". Och oj, vad jag märker ord.

---

Sinnesstämning: Janis Joplin, "To Love Somebody"

Exakt!

Ja!! Exakt så här, menar jag. Men en liten skillnad finns - jag gillar Ann Söderlund. Jag tycker hon är begåvad, har humor och ett avslappnat förhållningssätt till saker och ting. Till skillnad från härliga Sara. Ojojoj.

---

Sinnesstämning: Eldkvarn, "Mörkret knackar på min dörr"

Dags igen...

...kände att det var dags för lite Nina Hemmingsson igen. Så, varsågoda.

image29


---

Sinnesstämning: Rigmor Gustafsson, "Walk on by"

Drama queen

Så var det Mors Dag idag.
Familjen samlades hemma hos mig, där det bjöds på middag.

Jag har insett att jag behöver ett fjortis-, förlåt, fjortonårslexikon. Och då har det gått långt. Men jag förstår faktiskt inte vad hon menar, när jag sneglar över axeln, där hon skriver till sina vänner på diverse bilddagböcker. Jag förstår inte alla förkortningar och jag förstår inte vad alla konstiga tecken, ska bilda för bilder. Suck.

För övrigt har det bjudits på en hel del skratt idag, när syster 2 - aka the dramaqueen - agerat. Som när hon exempelvis skulle öppna diskmaskinen, tar i, får inte upp luckan, tar i lite till, luckan öppnar sig och plötsligt bara måste hon "snubbla" till bakåt. Drama, drama, drama.

---

Sinnesstämning: Maroon 5, "Can't stop"


La vie en rose

Det blev en film. La vie en rose, har äntligen nått stadens biosalonger och jag satte mig ner för att beskåda en skildring av en intressant, begåvad och färgstark kvinna. Och jag blev berörd. Filmen är otroligt vackert filmad, övergångarna mästerligt gjorda och när Piafs röst sjunger, får den det utrymme den förtjänar och det känns plötsligt som om inget mer behövs.

Jag minns, att jag i Dn läste en recension av filmen, där betyget blev en tvåa. Mitt betyg blev flera gånger bättre.

---

Sinnesstäming: Edith Piaf, "Padam, padam"

I perfekt förpackning

Puh. Ännu en dag i butiken med medelhavsvärme.

Idag kan man läsa om vem som hade bäst resultat på högskoleprovet, på orter runt om i landet. Så fint. Kombinera de uppgifterna med uppgifter från taxeringskalendern, diverse gratis kreditupplysningar och så kan man välja sina vänner i exakt de rätta förpackningar. Vilken lysande idé.
Ana min ironi.

I morgon är Mors Dag.

---

Sinnesstämning: Ray LaMontagne, "Hold You In My Arms"


Blandcd i brevinkastet?

Igår lyssnade grannen på det här. Misstag kan vem som helst göra, men på repeat!?!?
Frågan är om man lite snällt vågar lägga en blandcd i brevinkastet? Hrm.

Lördag och jobb. Solen lyser, trots allt idag, det såg minst sagt lite dystert ut igår, när regnet öste ner. Men dock. Sol. Kanske blir det trots allt en tur till Skälby...

---

Sinnesstämning: Joshua Radin, "Amy's song"

Ett nytt hjärta, ett nytt liv

Hemkommen från jobbet, sätter jag mig och läser på tidningarnas nätupplagor om vad som hänt idag. Surfar in på aftonbladet och läser om Alexander, som äntligen fått ett nytt hjärta och nu kan börja leva igen.


Det var den 26:e februari 2006.  Jag låg och sov i en av våningssängarna i Bundaberg, en liten ort i västra Australien, när mobilen plötsligt ringde. Tittade hastigt på klockan - tio i sex? Hade de glömt bort tidsskillnaden hemma? Svarade snabbt, för att inte väcka resten i rummet. Det var mamma. Jag gick ut i vardagsrummet och mamma sa: "Sätt dig ner". Jag satte mig ner. Frågade vad det var. Hon sa, "pappa är lite sjuk". Lite sjuk?, frågade jag och insåg med en gång att hon aldrig skulle ringa om han var lite sjuk. Pappa var mycket sjuk.

Flygresan hem kändes oändligt lång och stundom kände jag mig otroligt ensam och liten.

Pappas andra hjärtattack, men första upptäckta, ledde till att hans vänstra kammare la av och en transplantation var enda lösningen. I väntan på transplantationen, fick pappa en hjärtpump, för att må bättre och kunna fungera. Utan den, hade han inte klarat sig.
Väntan på transplantationen kunde ta lång tid, berättade de på sjukhuset, men pappa behövde ett hjärta snabbt och idealiskt vore om transplantationen kunde ske en, eller ett par månader efter pappa fått sin hjärtpump. Det gick en, två, flera månader utan att sökaren, som betydde att ett hjärta dykt upp, pep, men en vecka innan julafton hände det. Pappa ringde och berättade. Det fanns ett hjärta som väntade. Snabb transport ner till Lund, där han fick genomgå en stor operation och familjen åkte ner för att mötas av att beskedet om att utgången var oviss.

Det var en overklig känsla, när det vi väntat på och sett fram emot så länge, plötsligt förvandlades till ännu en gång av skräck inför något som var vår största mardröm. Att vi skulle förlora vår pappa. Så småningom satte vi oss vid sängkanten, lyssnade till respiratorns konstanta ljud och pratade med något som såg ut som en nedsövd Michelinman och vi försökte komma ikapp tiden som bara rusat förbi, medan vi stått mitt i ett virrvarr av känslor.

Allt gick till sist bra, idag är det Maj och pappa arbetsprövar och mår väl.

Kanske låter det märkligt, men jag tycker ändå att vi på många sätt är lyckligt lottade som har fått en chans att se många saker i ett större och nytt perspektiv. Klyschigt kanske, men det är faktiskt så det känns.


Den dagen min pappa fick ett hjärta, förlorade någon annan sin älskade. Sin vän. Det finns inga ord som någonsin kan beskriva den enorma tacksamhet, jag känner inför dessa människors djupa generositet.
2007 kunde inte ha börjat bättre.


---


Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "Kom ihåg mig"


Fredagsrapport

Vad är det med lillördag på en torsdag? Grannen hade storkalas till tidiga morgontimmen och när det väl tystnade, dröjde det inte länge till väckarklockan ringde och berättade att det var dags att dra sig till träningen. Ett ordentligt pass och nu är jag redo för resten av dagen. Det vill säga, jobb.

Den 20e maj, skrev jag ett inlägg om att svensarna gnäller. Läser som vanligt nätupplagorna av dagens tidningar, innan jobbet och, tja, läs själva. På andra plats, är inte illa...

Om det är en lika fin dag imorgon, är det inte omöjligt att dagen förgylls med lite Nationalteatern och Promoe, som båda gästar staden.

---

Sinnesstämning: Promoe, "These walls don't lie"

What to do!?

Surfar runt för att se hur jag ska kunna åka hem från den kungliga huvudstaden den 8:e juni, då jag ska arbeta den 9:e på morgonen. Jag har några alternativ...

1. Flyg. Avresa 19.30. 989:-
2. Tåg. Avresa 18.25. 681:-
3. Buss. Avresa 16.45. 263:-

...och inga passar min klocka eller plånbok. What to do!?

---

Sinnesstämning: U2, "I still haven't found what I'm looking for"


Min vän möblerar om

Min älskade vän från Edinburgh är hemma. Och här. Inte många minuter har gått, sen hon kom innanför mina två dörrar och redan vet hon vad jag har i vilken låda, i badrumsskåpet, i kylen. På tal om det - måste gå - saften är tydligen blandad. Så somrigt.  

image28
Hon är hemma. Och så välkommen.


---

Sinnesstämning: Sofia Karlsson, "Du liv"

Rrrrrrrrring

Jag vaknar med ett ryck av den gälla telefonsignalen, jag fortfarande inte lyckats sänka till normal hörselnivå.
Det har blivit många jobbdagar på senaste, så utan överdrift kan jag säga att jag verkligen såg fram emot en lång sovmorgon. Men som sagt. Telefonen ringde.

- Hej, det är Emily.
- Ja, hej Emily, jag ringer från blablabla (förtagets namn) och skulle vilja erbjuda dig gratis äppelcidervinäger.

Suck.

---

Sinnesstämning: Robyn, "Be mine"


Midnattstimme

Klockan börjar närma sig midnatt och det är dags för en gnutta filosofi.
Det är så här dags, när det är tyst och stilla i trapphuset, som det passar bra med en stor kopp the, bra musik och texter av tänkare. 
Jag kom till sist på ordet jag letade efter. Och meningarna som blev. Jag skrev ner det, hastigt och slarvigt. Knycklade nog också snabbt ihop det, jag minns inte så noga.

Jag öppnar bokens pärmar. Bladen är tummade på, pärmarna mjukare. Orden är lästa, om och om igen, men det är som om varje stavelse får ny mening för nya misstag som görs, nya glädjeämnen man möts av och nya sorger man tampas med.

Mitt the smakar dock precis som vanligt. Vissa saker förändras aldrig.

---

Sinnesstämning: Suede, "Wonderful Sometimes"

Det krävdes lite muskler

Det ringde. C från jobbet berättade att kassaskåpet inte gick att låsa, att en låssmed skulle komma om en timme  och att hon hade tråkigt.
Packade några kexchoklad, lite tidningar, alldeles för mycket musik, en film (! -jag vet) och begav mig till butiken för att hålla henne sällskap. Väl framme provade jag några gånger - och ja - kasaskåpet gick igen. "Det var väl lite muskler som krävdes", skrattade jag. Jag fick en lite för tydlig hostning och något muttrande, till svar. 
Det blev plötsligt läge att fira lite, istället för att sitta inlåst i butiken och vi begav oss till Krögers för att småäta lite. Någonstans hördes hejarrop från supportrar till något utav lagen i Champions League-finalen, solen sjönk sakta allt medan infravärmen värmde behagligt.

Det blev en kväll med värme. På flera sätt.

---

Sinnesstämning: Nina Simone, "Don't let me be misunderstood"

Fulltecknad dag

Idag är en fulltecknad dag.
Tidig morgon, jobb, tvättid, kvalitetstid med longtimenosee-vännen, träning och framåt kvällen kommer ju Edinburgh-vännen hem. Hon nämnde något om att hon skulle sova och att vi skulle höras imorgon. Jag förstod nog aldrig riktigt vad hon menade...?

Hade jag kunnat, hade jag lagt upp en ny demo från bandet syster 2 spelar i. Men det kan jag inte. Så jag antar att nu får ni sitta där och förgås av nyfikenhet - vad har de egentligen gjort, de där barnen som spelar i fritidsgårdens lokaler?

Åh,  jag vet. men jag är trött.

---

Sinnesstämning: Stina Nordenstam, "Get on with your life"

Det mediokra

Sätter mig framför tv:n och efter zappandet fram och tillbaka, bestämmer jag mig för att vila ögonen på någon amerikansk tv-serie.

Under en timme framöver, får vi sedan följa familjen i serien, vandra från olycka, tårar och olycklig kärlek, till familjelycka, Kodak moments och ett skimmer över allt (jag vet, amerikansk serie - vad hade jag att vänta?).


Suck. Jag orkar egentligen inte med det här. Serierna där känslorna är berg-och-dalbanor mellan misär och salighet, där det mediokra inte har en plats, utan vid de få tillfällena det uppträder, målas det upp som vardagstristess och något man genast måste råda bot på.


Vad är fel på det mediokra?, vill jag ropa. Blir så less på de som går runt i sin värld och tror att man inte är riktigt ledsen förrän man gråter floder, som tror att kärleken är död bara för att fjärilarna i magen flyger lite mer sällan, som tror att tungsintheten måste uttrycka sig i form av skåror i handlederna eller pillerknarkande.

Och jag vet mycket väl varför jag blir så less, så upprörd på alla de som går runt och känner, längtar och analyserar. Jag är ju en av dessa. En av de som aldrig nöjer sig, som aldrig kan sätta sig ner i Lätt & Lagom-land och koppla av.
Nej, jag vill ha nya mål, möta nya känslor, analysera sönder nya ting.


Jag önskar jag kunde nöja mig med det det mediokra. Med mellanmjölk, friskisträning och veckostädning.


Klockan är inte mycket, men jag ska snart dra mig. Det är en dag i morgon också, som min mormor alltid säger.

---


Sinnesstämning: Damien Jurado, "Tragedy"


Tillägnat Soffan...

...mer rosaskimrande än så här, blir det väl knappast!?

---

Sinnesstämning: Elin Sigvarsson, "Song for Anna"

Sett Nemo?

En så rolig annons, som denna, förtjänar all publicitet.

image27


---

Sinnesstämning: Moonbabies, "War On Sound"

Gick vattnet?

Ett personalmöte försenade hemgången och lukten av smörpopcorn nådde mig, när jag slutligen promenerade mina fyrtioåtta steg upp till lägenheten. Maxi stänger om en kvart. Jag kanske hinner.

Min chef är gravid i drygt sjunde månaden och trots att magen är stor som ett bowlingklot, är hon smidigheten själv. När hon reste sig från pallen, då mötet var slut, sa hon något så roligt, som jag naturligtvis var tvungen att citera här:
- Oj, jag är blöt i baken. Hoppas det inte är vattnet som gått. 

Lät det kanske inte roligt nu? Det var det.  

----

Sinnesstämning: Kent, "Chans"


Telefonuppförande

Min syster har ett märkligt telefonuppförande.

Scenario 1:
Rrrrring
- Hej, det är Emily.
- Raindrops on roses and whiskers on kittens... [...] And then I don't feel so bad. (hela låten My Favourite things, från the Sound of Music)
Klick.

Scenario 2:
En konversation lider mot sitt slut, men normala avslut har aldrig varit min systers grej.
Syster 1: -Och du, bara en sak till.
Jag: - Ja, vadå
Klick.

---

Sinnesstämning: Maroon 5, "Sweetest Goodbye"

Ölandsrunda

Öland var ljuvligt. De tidiga sommarkänslorna, när man uppskattar solens strålar och de ljumma vindarna lite extra, var ständigt närvarande och rundan fyllde sinnenas tillfredsställelse.
Försommmaren fick även följa med mig in i lägenheten, i form av en stor bukett med liljekonvaljer. Doften är underbar.

Söndagskänslan har infunnit sig. En påträngande, obekväm känsla av en nedräkning till ett måste.

---

Sinnesstämning: Damien Rice, "Older Chests"

"Men jag betalar faktiskt skatt!"

Söndagsmorgon och ett ljuvligt väder väntar. En tur till öland står på programmet. I trevligt sällskap, ska det tittas på konst och grillas gott.

I Expressen idag, diskuteras det om vi svenskar är mesiga och gnäller för lite. Oh, snälla. Det finns väl inget som är så destruktivt som gnäll. Gnäll utan handling för att förbättra situationen, leder ingen vart och sprider dessutom, för det mesta, en dålig stämning runt ikring. Och jag tycker inte alls att svenskarna gnäller för lite. Snarare tvärtom. Det är vädret, väntetiderna, skolan och så vidare. Skulle man dessutom försöka sig på att bemöta kritik, som till exempel långa väntetider inom vården, med svar om personalbrist och att alla gör sitt bästa, neddragningarna till trots, möts man av det klassiska:
"Men jag betalar faktiskt skatt!"

Inte någonstans i min synonymordbok finner jag att problemfri existens, alternativt obefintliga vårdköer, skulle vara synonymt med att betala skatt, men vad vet jag?

---

Sinnesstämning: Justin Rutledge, "Come Summertime"

Det är en ny dag

Lördag.
Vinden blåser när jag går ut för att slänga soporna, och sliter tag i mitt hår.
Förmanar mig, tröstar mig, gör mig arg.
Men jag sträcker på ryggen, konfronterar vinden, framåt ska jag. Det är en ny dag.

Kanske är det bristen på sömn som gör att jag plötsligt skriver ett inlägg om vinden. Nedanför mig, bor en mormor som har barnbarnen på besök. Idag började de leka någon slags snickarverkstad vid si så där halv sju-tiden.

Nu är det jobb.

---

Sinnesstämning: Jimi Hendrix, "The wind cries Mary"

skolådepoesi

image25


Det här läser vännen på jobbet varje dag. Vem skulle inte bli på gott humör av det?!
Tyckte det var så fint att det skulle få pigga upp min blogg lite.

---

Sinnesstämning: Alanis Morissette, "Hand in my pocket"

Ajajaj

Ouff. Aj. Det gör ont att läsa sådant, som detta. Att veta hur svårt det är att stå bredvid och titta på. Maktlös och handfallen, ser man hur de inre demonerna härjar, utan att kunna göra någonting. Ont ont ont.

---

Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "Elegi"

Minnen med kärlek

Jag pratar med mormor och vi minns. Vi talar minnen.

Jag minns lukten från morfars källare, jag minns hans stora händer, fötterna man fick passa sig för och tonen när han bestämt talade om att man gjort fel. Och jag minns att han sjöng. Jag minns att han kunde de flesta låtar ur kyrkans repertoar, att han kunde vissla alla möjliga sorters fågelsång, hur han gav oss den varma kramen och berömde oss med lika stor värme.

Hur han hostade till, sa att nu fick han betala priset. Hur han sa "kör försiktigt hem" och hur jag grät. Hur stora krokodiltårar trillade ner för mina kinder, hela vägen hem. När jag plötsligt förstod. Att snart skulle det bli lite gråare, lite kallare och ensamheten smärtsamt påtaglig.
Och så blev det.

---

Sinnesstämning: Leonard Cohen, "If it be your will"

Morgonträning

Klockan är strax efter nio och syster 1 och jag har redan hunnit med ett hårt träningspass.
Inbillade mig att jag var i bra form, men verkligheten kom ikapp och det blev tungt mot slutet och när passet var över, tog det lååång tid att ta sig uppför trapporna (syster 1 tog trapporna i si så där fyra steg. naturligtvis. hurtbulle.).

Nu är det dags att för att förgylla dagen med lite jobb.

---

Sinnesstämning: The Fray, "Look After You"

Hjärtat

Ikväll är det tordag. Dagen har varit lång och intensiv. Solen tittade fram till slut, den gömde sig trots allt bakom de tunga regnmolnen och nu när mörkret fallit funderar jag på att sätta mig på balkongen, tända lite ljus och kanske öppna en ny bok.
Så plötsligt ringer hon.
Min ängel.
Min underbar vän.
Hon säger att hon kommer...
Att hon snart kommer komma in genom dörren och min och allt känns genast mycket bättre.
Vi kommer prata. Länge.
Och vi kommer skratta. Kanske gråta. Garanterat svära. Förbanna olyckan, prisa kärleken, önska fler timmar på dygnet och fler dagar på året.

Det är få man kan hålla hårt i när det stormar, man kan ge en kram när det behövs, eller bara sitta tysta och veta att man funderar på samma saker. Det är en lycka att ha en sådan vän.

Jag vill inte att hon åker tillbaka. Jag vill att hon stannar. Jämt.

---

Sinnesstämning: Cornelis Vreeswijk, "Ett brev"

Dödssynden i lägenhetsområdet

Jag har förstått att jag begått en näst intill dödssynd i ett lägenhetsområde.
Jag har använt tvättstugan på en röd dag. Ve och fasa. När jag hämtade min tvätt, satt en lapp på dörren som klargjorde att det var förbjudet att använda tvättstugan på söndagar och helgdagar. Ursäkta mina nybörjarmisstag. Skamsen hängde jag upp alla mina lakan på balkongen. Fyra timmar har gått och de är fortfarande inte torra. Jag har fått mitt straff.

---

Sinnesstämning: Natasha Bedingfield, "How do you do?"

A wise shopping decision

204665-23
 
204665-24


Indeed I have. Mitt senaste inköp. En helt underbar liten klänning. Men frågan är om det är värt det, därför är Öppet Köp min bäste vän. Och ja. Prislappen är vänd upp och ner, eftersom syster 1 läser bloggen och är väldigt snabb att påpeka hur felinvesterade mina inköp är. Därför besparar jag henne lite huvudbry.

En släkting, handlade ett tag nya tröjor på H&M, istället för att tvätta. Jag är inte där. Jag har bara en väldigt stor förkärlek till söta sommarklänningar.

---

Sinnesstämning: Paolo Nutini, "New Shoes"

Medelåldern i huset

Man märker att det är ett hus där de boende är i övre medelåldern när
- det blir tyst kring tio
- de samlas för gemensamma promenader (gärna bort till sällskapslokalen)
och inte minst:
- När det börjar städas vid halv åtta!!

Om jag hade varit en tecknad seriefigur, hade det nu funnits döskallar och små mörka moln, ovanför mitt huvud. Nu är jag ju inte någon tecknad figur, jag vet, därför får istället påsarna under ögonen tala sitt eget språk.

---

Sinnesstämning: Tomas Andersson Wij, "Blues från Sverige"

För syndernas skull...

...får ni här ett till test. Jag fattar inte ens det roliga med att fylla i dessa, men va sjutton..? Varsågoda.


SENASTE PERSON SOM:
Sov i din säng: Jag. Vill ni läsa något snaskigare, få ni surfa vidare.  
Såg dig gråta: Jag gråter utan publik, tack så mycket.
Du gick på bio med: Syster 1. Nästan alltid syster 1. 
Du gick på stan med: Jag håller mig ifrån stan.
Skällde på dig: ?

EXTRA FRÅGOR:
Tar du droger: Oh, no. 
Dricker du: Nu förstår jag nog inte riktigt frågan.
Vilka är dina bästa vänner: En hel drös
Vad är du mest rädd för: Hrm..
Vem hatar du verkligen: Jag pallar faktiskt inte hata.
Har du varit kär: Have I ever!?
Kör du bil: Gärna snabbt.
Har du ett jobb: Indeed.
Gillar du att ha folk omkring dig: Speciellt utvalda- absolut!
Är du ett hälsofreak: Eh. Jag kan ju härleda allt till kostcirkeln, räknas det?
Anser du dig själv vara snygg: Njae. Är det mörkt?
Vem är snyggast: Hon jag hänger i gäng med.
Är du kär nu: Nähä. Inga sådana dumheter.
Är du svårflörtad: Näe, vad är det för trams?
Tre bra egenskaper: Jag är glad nästan jämt, snäll och ställer upp.  
Tre dåliga egenskaper: Ska man rannsaka sig själv på riktigt? Jag snackar mycket. Lite bitter. Lite trött.

STUFF:
Är du ensam nu: Ja
Låtar som fastnar i ditt huvud: De låtar man avskyr. I klass med boten Anna.
Vill du gifta dig: Känns inte riktigt aktuellt.
Vill du ha barn: Lätt. Fast inte heller det, känns riktigt aktuellt. 

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit: Nja
Köpt någonting: Ja
Varit sjuk: Jag är först sjuk när jag har 39 graders feber och maginfluensa samtidigt. Typ. 
Sjungit: Ja. Det gör jag nästan jämt.
Träffat någon ny: Ingår i jobbet.
Saknat någon: Jorå..

Varsågoda, känner ni inte att ni berikat tillvaron lite nu?

---

Sinnesstämning: Säkert, "Är du fortfarande arg"

Grillning på inglasad balkong?

Jobbet är slut för dagen och även storhandlingen för denna veckan är överstökad. Mannen framför mig, verkade ha drabbats av sommarkänslor och inhandlade diverse grillbehör. Blev aningen frestad, men grilla på en inglasad balkong ter sig kanske inte riktigt som en strålande idé?

I morgon är så himla mycket jätte ledigt. Tack gode gud. Bokstavligt.

---

Sinnesstämning: James Morrison, "You Give Me Something"

Sökes / Finnes

Sökes: Starkare träningskaraktär
Finnes: Ett gymkort.

Morgon och mycket är gjort, men mycket är kvar och snart ska även denna dag fyllas med jobb. Och just idag orkar jag inte ta min träningsväska och pallra mig till gymmet. Åh, jag vet att syster 1 just nu lyfter vikter, springer snabbt och blir snyggast på beachen 2007. Suck, jag skulle verkligen behöva en starkare gymkaraktär.

---

Sinnesstämning: Frou Frou, "Let it go"


I väntan på stillhet

Det är en av de kvällarna då tröttheten är påtaglig men sömnen och den ro man behöver, inte infinner sig. Visarna på uret bredvid mig visar inte så mycket än, men kroppen håller inte med.
Sover med fönstret öppet och utanför kör bilarna förbi. Ju senare kvällen blir, desto färre blir trafikanterna och om någon timme är de sällsynta. Tystnaden mer påtaglig.
Under mig förs högljudda diskussioner. De hårda orden, de sköra stämmorna blandat med de vassa rösterna och tjippandet efter andetagen mellan tårarna, hörs upp och det knyter sig. 
Jag höjer musiken och väntar på stillheten. För oh my god, vad jag behöver sova.

---

Sinnesstämning: Roxette, "Listen to your heart"

Svenska hjärtan

Jag har förstått att det fortfarande finns de som inte upptäckt Lasse Lindh. Därför ser jag det som min uppgift att sprida tipset om att köpa denna poets skivor.
Skriver texten till Svenska Hjärtan, här nedanför. Tycker ni om den har jag även lagt upp en länk här, där ni kan lyssna på låten. Det är så vackert...!


Svensk sommar tinar frusna själar och stackars satar som du och jag
som tror och hoppas och tänker att nu så nu är det väl
Äntligen våran tur att träffa någon som behandlar oss väl
kysser mig ömt och brutalt sover sked håller hårt både morgon och kväll
Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger dom ljuger för vi finns ju kvar
Och om dom bara gav oss chansen

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag du får nått så mycket bättre
du får hela djävla jag
Hela underbara och unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Svenska hjärtan smälter aldrig när dom väl har frusit
skitsnack ge mig kärlek och passion och hunger och magi så smälter jag rakt av
Och vi som väntar på något gott vi väntar alltid för länge jag vet, jag vet
men ett liv med låga krav är som sommar utan sol och vinter utan snö
Och vem vill leva så

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag du får nått så mycket bättre
du får hela djävla jag
Hela underbara och unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

---

Sinnesstämning: Lasse Lindh, "Svenska hjärtan"

Jag är...

...lite trött. Lite uttråkad. Har en hel del tid över. Eller rättare sagt - en hel del tid, där jag väljer att skjuta upp en del måsten. Då blir det så här - lite fjantiga tester.


You are Spider-Man
Spider-Man
65%
The Flash
65%
Green Lantern
55%
Superman
50%
Wonder Woman
48%
Iron Man
45%
Robin
43%
Supergirl
38%
Catwoman
30%
Batman
25%
Hulk
20%
You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.

---

Sinnesstämning: Mauro Scocco, "En av oss"

Kära kusin...

...så var det det här med ditt lag. Dags att byta?

---

Sinnesstämning: Bob Dylan, "One more cup of coffee"

Insnöad i värmen

Ännu en lång dag. Men imorgon är det en timma sovmorgon. Skönt.

Ibland snöar jag in mig på en skiva, som får gå runt, runt i spelaren. Just nu är det Johan Örjanssons "Empty Road", det sjungs konstant på. Även i butiken går jag runt och nynnar. Dels för att det är vackert (kompositionerna, inte nödvändigtvis nynnandet), men även lite för att restaurangen i köpcentret börjat spela Per Gessle igen. För mina synders skull spelas skivan. Igen.
Jag hoppas på att herr Örjansson behagar besöka staden, någon ljummen sommarkväll.

---

Sinnesstämning: Johan Örjansson, "She sang"

Nyöppning!

Det regnar, men är ändå ganska varmt. Ska snart bege mig. Idag är det nyöppning i vår nya, fina butik. Detta ska firas med lite smörgåstårta och godsaker för personalen.
Hade det varit inom landstinget (jag vet - som om de bygger om ofta, men ändå) hade "belöningen" varit lyckan att gå till en uppiffad arbetsplats.
En liten reflektion bara. Säger inget mer.

---

Sinnesstämning: Norah Jones, "Those sweet words"

Tio dagar kvar

Nästan tolv timmars arbetsdag. De ömma fötterna och det trötta sinnet, känns befogat.

Vet ni hur många dagar det är kvar tills Edinburgh-vännen kommer hem? I'll tell you. 10 dagar. T i o.
Jag tänker på en skolvecka, när vi hade sällskap till skolan, vännen tyckte såg ut som kumla.
Lägger till några dagar. Några av de dagar vi fyllde med Top Model, komedier och långa promenader. Några av de dagarna och vi är uppe i tio dagar.
Ja, det får bli min referensram.
Det ska nog gå snabbt.

Välkommen hem, kära du.

---

Sinnesstämning: Stephen Simmonds, "Searchin'"

Rosenröda, nötta kanter

Jovisst är det bra.
Han frågar mig igen och tittar på mig på det sättet, bara en gammal vän kan göra, när vi stöter ihop på stan.
Han undrar om jag menar det. Och jag försäkrar honom återigen. Visst är det kalas. Visst är allt fint, rosenrött, glittrigt, glatt. Visst är det lite nött i kanterna, lite avtrubbat, lite ledsamt, men visst ska det ordna sig.

Skrapar med foten i gruset mellan stenarna och tittar ner. Måste rusa. Igen.  

---

Sinnesstämning: Sixteen Horsepower, "Black soul choir"


Bara en timme till

Det är en morgon när kroppen säger "sov en timme till", men klockan berättar att man redan borde stigit upp.
En morgon när jag funderar på det LeMarc sa. Om det stämde. För att inte tala om det som Suzzies orkester sa. Men det är lätt att var efterklok, kanske. Äh, don't go there, jag vet.
Jag önskar jag gått och lagt mig, när jag från början planerat att somna.
Förbannar min nyfikenhet, som gjorde att jag fortsatte läsa och vända in och ut på tankarna.
De där timmarna kunde använts till djup sömn.
Men idag är söndag, imorgon är en ny vecka. Vilodag? Nej, jobb snart.
Och här sitter jag. Suck.

---

Sinnesstämning: Joshua Radin, "Winter"

Godnatt.

Kvällen är över. Tacosen var god, men jag brydde mig faktiskt inte nämnvärt om vi fick tolv poäng eller inte. På riktigt. Men det var en trevlig kväll. Stillsam. Tillsammans satt vi och undrade vart underhållningen befann sig när pausunderhållningen ägde rum, skrattade rått när herr Luuk insinuerade att vår värld är köpt, suckade djupt åt den musiksmaken vi inte förstod oss på. Åsiktsmaskinerna var samlade och drog sig inte från att tycka. Mycket.

Men som sagt. Jag är inte överdrivet engagerad. Är inte mycket schlager. Lite grå och trist, måhända, den tanken låter jag vara för tillfället.

I huset mitt emot är det släckt. Jag vill också sova. Vad hände med mina nattugglevanor?

---

Sinnesstämning: The Ark, "The worrying kind"


Eurovision rookie

Min kära vänner är på ingång, redo med alla tillbehör till kvällens tacosbuffé. Efter tio timmars arbetsdag, känns det skönt med middagssällskap och få reda på vad som hänt, utanför butikens fyra väggar.

Och så var det ju melodifestivalen, också. Förlåt, Eurovision Song Contest. Couldn't care less, men ändå. Från att ha varit en total nybörjare, börjar jag få lite koll på vilka bidrag jag kommer höra ikväll, eftersom skivan med alla bidrag, snurrat hela eftermiddagen i butikens lokaler. Suck. Men. Jag ska inte sticka under stolen med att jag gillar the Arks låt. Och så var det ju någon låt i bluesstil..? Det här ska nog gå...

---

Sinnesstämning: The Clash, "London calling"

Parkeringsfascister

Johan Hakelius kolumn idag, berör ämnet fickparkering och fickparkeringsfascister. 

Även om jag idag klarar av att fickparkera (fick göra det vid min uppkörning, för ett par år sen och tja, det gick ju bra), våndas jag varje gång jag lägger i backen och ska börja planera parkeringen.
Minns med fasa, första gången jag skulle fickparkera, innan jag lärt mig knepen som gör det betydligt lättare. Bredvid sitter pappa, som alltid parkerar på känn och dividerar om, när och hur mycket jag ska lägga om och jag svettas och tittar skamset på de tre männen som sitter utanför pizzerian, vid parkeringsplatsen och kan riktigt höra hur de talar om min nybörjarparkering.
Så tillsist är bilen på plats, vi går ur bilen för att äta och möts av den ene mannen, som suttit utanför och iakttagit och som nu säger:

- Hrm. Första gången, va!?

Behöver väl knappast tillägga att jag trodde att jag skulle sjunka ner genom jorden. Alternativt cykla resten av mitt liv.

---

Sinnesstämning: Ani Difranco, "Freakshow"


Torr. Humor?

Undrar hur mycket ens yrke präglar vilken personlighet man utvecklar. Snickaren på jobbet igår:

Snickaren: - Vad är det för vatten i ett vattenpass?
Jag: - ???
- Rakvatten.

Torr. Humor?

Ikväll visas det schlager, säger de. Jag har en bra film - wanna trade?

---

Sinnesstämning: Johan Örjansson, "She sang"

Look alike??

Min syster har klippt sig och nu försöker hon lobba för att hon skulle vara otroligt lik Patricia Arquette. Fast en yngre kopia, då.
Jag försöker bestämma mig för om jag ska hålla med eller om det bara är det blonda håret och pagen...? Knivigt, det här.

image22


---

Sinnesstämning: Josh Rouse, "Life"

Elva timmars arbetsdag

I elva timmar har vi idag arbetat med den nya butiken. Åh, det kommer bli så fint! Och trots att fötterna värker, att jag är trött i huvudet och att jag kommer hem till en lägenhet där telefonen slutat fungera, är det en vacker kväll, skönt i luften och jag har min syster vid min sida. 

Nu blir det lite mat och mycket glass innan sänggång. Jag garanterar att jag kommer somna ovaggad.

---

Sinnesstämning: Salem Al Fakir, "Too long distance to great thoughts"

Jag borde...

Jag borde ha städat på morgonen, borde ha lagat lunchlåda, borde ha varit och pratat med vaktmästaren, jag borde ha ringt min mormor och kanske skickat iväg ett mail eller två.

Men jag sitter här, regnet hänger i luften och jag lyssnar på Suede och den magiska låten "The Asphalt World". Det är en sådan dag, idag.

Nu jobb.

---

Sinnesstämning: Suede, "The Asphalt World"

Selecta-buddies

En liten kik på den lokala sidan, som har koll på vad som händer i stan, berättar att min förra arbetsplats haft personalfest.

Det var sommaren 2005, då sommarplågorna "Ingen vill veta var du köpt din tröja" och "Hej, hej monica", gick varma på radiokanalerna, som jag tillbringade dagarna på telenor, då vodafone.
 
Skrattet kom nu lätt när jag upptäckte min gamla Selecta-kompis (=vi som utnyttjade raster som inte fanns, för att gå ner till Selecta-maskinen och köpa godis) leker pajas med en öl i handen. Jag tror jag nu förstår vart huvudvärken, som infann sig dagen efter, kom ifrån!

---

Sinnesstämning: Raymond & Maria, "Ingen vill veta var du köpt din tröja"

Min riktiga ålder

Enligt vuxenpoäng.com borde jag vara 32.1 år.

Vanliga tecken på vuxenpoäng, kan vara
- Prata väder (blogga om vädret, ger en halv vuxenpoäng)
- Intressera sig i sitt sparande.
- Pensionsspara
- Skicka grattis-vykort på RÄTT dag
- Köpa kläder i rätt storlek och inte i den storleken man planerar att komma i
- Budgetera
- En klassiker: "Det var bättre förr..."


Undrar vad jag fått på testet, om jag gjort det vid sex års ålder. Jag var lillgammal och älskade att storhandla på Maxi. Tragik.

---

Sinnesstämning: Jeff Buckley, "Hallelujah"


Monicas kolumn

Sitter och läser dagens kolumn av Monica Gunne och det är omöjligt att inte beröras.

Demenssjukdomar, där Alzheimers ingår, brukar kallas för "de anhörigas sjukdom". Att långsamt se någon man älskar försvinna i förvirring, humörsvängningar, avsaknad av initiativförmåga, är tungt när man vet att det är en obotlig sjukdom som successivt förvärras.. Plötsligt kan saker som de dagliga telelfonsamtalen, kännas svåra att gå igenom, när man inte vet hur mycket man ska få upprepa, hur mycket personen på andra hänger med på idag. Då vill man bara åka dit, ta med personen ut, sätta sig i en vitsippebacke och andas in frisk vårluft och för en stund glömma vad som sker runt ikring.

Ett handikapp, som detta är och som kan vara svårt att upptäcka och acceptera är verkligen något man inte ens önskar sin värsta fiende...

---

Sinnesstämning: Remy Zero, "Fair"

En liten hyllning

En enkel, liten hyllning.

Ännu ett avsnitt av den geniala serien Grey's anatomy är över. Serien, där känslorna och resonemangen bollas fram och tillbaka, där inget är svart eller vitt och där alla är känslomänniskor, har fått mig att boka in onsdagskvällarna framför den fyrkantiga skärmen.

Att serien utspelar sig i sjukhusmiljö, är egentligen inte det centrala. Operationerna de utför och de ställningstaganden, de är tvungna att ta, är bara en metafor för livets betydelse och nyckfullhet. Hur man så snabbt kan förlora allting - och vad hade du gjort i samma sits? Hur paralleller alltid kan dras till vardagslivet och kanske får man till och med en liten aha-upplevelse (om dock i light-format, nu ska vi inte överdriva seriens betydelse..).
Och när serien ikväll, vid en traumatisk och mycket känslosam tidpunkt, spelar Damien Rices 9 crimes, ja då snörper sig hjärtat och serien kammar hem fler av mina bonuspoäng.

Hur som helst. Ska sluta predika och kan bara varmt rekommendera att ni viger era onsdagskvällar till årets serie.

---

Sinnesstämning: Damien Rice, "9 crimes"

min ögonsten...

...är i hamn, efter en dramatisk bilfärd. Så nu sitter jag här, trots trevligt sällskap och nästan förförs av min bärbara dators underbara värld. Nähä, snart Grey's anatomy.

---

Sinnesstämning: Thomas Rosie, "Finish line"

Horoskopets dom

Hade jag vetat att det i syster 1:s horoskop, idag stod att hon skulle se upp för olyckan, hade jag kanske dragit mig för att bege mig på en cykeltur med henne...

Syster 1: -Kör rakt fram.
Jag: -Okej.

Två millisekunder senare svänger syster 1 rakt in i min nylagade cykel.

Jag: -Vad göööör du?
Syster: -Oj. Hoppsan. Men mitt horoskop sa faktiskt att min dag skulle innehålla en olycka...

Mer dramatik under vår färd. Så mycket att jag måste sätta mig ner lite.

---

Sinnesstämning: Brett Anderson, "Ebony"

Winnerbäckyra

Försök toppa det här..!?

Winnerbäck släpper först ny platta, som tydligen ska vara mörk, handla om uppbrott, skuld, torgskräck och reträtt. Efter det ger han sig ut på turné och kommer till Kalmar den 2 december. Att få en ny Winnerbäckplatta, med den medföljande melankolin, kommer passa sig alldeles utmärkt vid regniga höstdagar, gissar jag.

---

Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "En svår och jobbig grej"


Min ögonsten, part II

Det här, är min ögonsten.



M, som har hjälpt mig välja bland alla datorer, skickade länken tillsammans med sms:et "Jag beställer datorn nu."
Oj, tänkte jag. Måste ju se vilken jag köper, så jag klickade snabbt in på sidan. Vad var det första jag kikade på? - Jo, bilderna. Inte produktbeskrivningen, eller den tekniska specifikationen, utan Fler Bilder.

Det här blir nog kanon..!

---

Sinnesstämning: Manic Street Preachers, "Empty Souls"

Harira

Jag klarade det. Jag fixade att köra i stockholms innerstad ut till förorten. well done, tack.

Kvällen avslutades med mat på en Jamaicansk restaurang, där reggaen strömmade ur högtalarna och kocken med rastaflätorna, tittade ut och nynnade med. Att sedan, mätt och belåten, få promenera hem längs söders gator, när mörkret fallit och det lyser från fönsterna i de gamla, vackra husen, är ett underbart sätt att avsluta dagen på. Att det sedan var med ytterst trevligt sällskap, tja, bättre än så kan det nog inte bli!

Idag lagas det harira för fulla muggar. Rätten, som äts i inledningen av Ramadan, tar si så där två timmar att laga, men det är väl värt det. Mmmm!

---

Sinnesstämning: Tracy Chapman, "The Promise"

Egenskaper jag inte visste om?

haha. hahahahaha. mouhahahahahaha.
Det är få sidor, jag ens orkar knappa in mitt födelsedata, för att se vilka påhittade egenskaper jag har, som jag själv inte visste om. Men det här lät roligt, så jag provade...
Ok, here we go:

What Does Your Birth Date Mean?



Your Birthdate: August 27
You are a spiritual soul - a person who tries to find meaning in everything.
You spend a good amount of time meditating, trying to figure out life.
Helping others is also important to you. You enjoy social activities with that goal.
You are very generous and giving. Yet you expect very little in return.

Your strength: Getting along with anyone and everyone

Your weakness: Needing a good amount of downtime to recharge

Your power color: Cobalt blue

Your power symbol: Dove

Your power month: September



Nu undrar ju jag hur mycket av den här ski... som kommer igen i alla andra dagar. Hrm. Undrar hur länge jag blir sittandes här.
För övrigt är jag rädd för duvor. För alla utom de i porslin. De är bara fula.

---

Sinnesstämning: Rakim, "A cold feeling"

Hjärtsnurp till Paulun

Det blev ingen bio. Det blev Arvet, på svt 2. Åh, vilken bra film! Men (och för er som inte såg filmen, men bandade den, för att se den vid ett annat tillfälle, sluta läs nu) slutet... Ack, slutet, där han dyker upp, kittlar längtan, för att sedan försvinna. En tagg i hjärtat, minsann..

Frukosten har ätits (min kusins frukost: Mackor med Nutella! Fredrik Paulun, skulle vara högst förtvivlad) och nu hävdar han att jag ska köra bil i stockholms innerstad ut till förorten. Vi får väl se...

---

Sinnesstämning: Nelly Furtado, "All Good Things"

tomma stan

kusinen och jag har shoppat, så nu är stan lite tommare. till min garderobs stora glädje.

ikväll blir det eventuellt bio. Men först TACOS!!

---

Sinnesstämning: Tiger Lou, "All I have"

Snart en ögonsten

För övrig lånar jag dator, men ska beställa en alldeles egen ögonsten imorgon. At last.

---

Sinnesstämning: Aaliyah, "Rock the boat"

Djurgården - ett knattelag?

Promenerar på söders gator och passerar en grusplan där ett gäng småknattar spelar. 
Konversation mellan mig och min kusin:


Jag: - Ah! Där är ditt träningslag, va!? Haha!
Min kusin: -Haha. Nähä. Det där är A-laget.
- Jag visste det!!!!!!!! Djurgården!!! Erkänn!
- ...

Den raka högern, hängde i luften.

---

Sinnesstämning: Coldplay, "Fix you"

RSS 2.0