Österlen i februari



Bob Dylan, Beyond the Horizon

Söndag

Skolarbetet ligger tydligt på bordet och skyltar med en arbetsbörda som inte längre kan skjutas upp, men vinet dröjer sig kvar i kroppen. Vinet och ett mycket märkligt meddelande.
Nåväl. Skolarbete, var det. Men inte riktigt än. Bara Lisa en liten stund till.



Lisa Ekdahl, Ljug för mig älskling

På en snöklädd skåneslätt

Det var nästan att jag inte hittade fram, vi brukade trots allt nå staden från ett annat håll, men till sist svängde vi höger, in på vägen jag cyklat på som liten, på sommaren, på utflykter av alla dess slag.
Försiktigt, försiktigt, håll till kanten, brukade mormor säga där hon cyklade bakom mig och jag suckade.
Men det var av värme hon sa det, jag vet och jag älskar verkligen min mormor för de stunderna. För sommardagarna på uterummet, när jag som liten studerade hennes skrynkliga händer och förundrades över pigmentfläckarna som mormor alltid uschade sig om. Jag tyckte alltid att de var vackra, de händerna. Unika, märkta av hårt arbete i många år, kantade av det rosa nagellackets fåfänga och med jord i nagelbanden efter dagens trädgårdsarbete.

Det var mörkt i det hus där vi på gräsmattan hjulat omkring på somrarna, i huset där tomten kom på jularna och där vi spelade kortspel med mormors vänner och jag av någon anledning ofta lyckades vinna. Och gjorde jag inte det, kunde jag få insatsen i alla fall, hade man tur uppgick potten på tolv kronor.

Skånesolen stod lågt och sken kallt över den snöklädda skåneslätten.

Jag svalde hårt.

Clayhill, Please please please let me get what i want

Alla blodpumpars dag

Den här dagen är så löjlig, så uttjatad och inte alls unik, men det kändes väl knappast som en högoddsare att jag skulle tycka det.
Det är roligt hur det köps hjärtan, choklad och fantasilösa rosor en speciell dag om året, med förhoppning om att uppnå den ideala romantiken- är det något som är oromantiskt så är det väl att ha schemalagd tid för varandra? Hur mycket mer äkta är det inte då att plötsligt känna behovet av träffas på avskild plats, bara sådär, bara för att man måste, för att man inte klarar en sekund till utan varandra?

Nåväl.

Jag är ändå glad och tacksam för all kärlek bland allt elände, annars vore det ju idioti. Glad för att det finns hjärtan som klappar för varandra.

Och allra gladast är jag nog ändå för min pappas nya hjärta.

Lars Winnerbäck, För Dig


Hur man vet att man borde stannat kvar i sängen

När måndagen börjar med snö och kyla, när man inte sätter ner foten ordentligt vid Stopskylten, cyklandes på väg till ett viktigt möte halvt försenad och påföljden blir 1000 kr i böter, när dagen följs av punktering och en trasig stänkskärm. Ja, då vet man att nu kan det bara bli bättre, men kanske skulle man stannat i sängen trots allt.

Loney, Dear, Saturday Waits

En sms-signal och en påminnelse

Det handlar inte om vad man har, utan vilka man har. 

Mobilen gick sönder, för sjuhundraelfte gången, jag fick byta mobil och de gamla meddelandena som jag trodde var raderade sen länge, hånlog mot mig, för varje stavelse. Herregud, vad hade jag trott?
Med de nya meddelandena i friskt minne, tänkte jag; kanske förtjänar han trots allt en andra chans.
Man lär sig sin läxa, även om den tar lång tid.


El Perro Del Mar, Somebody's Baby

Det kanske borde varslas lite på SvD?

Jag borde ha packat igår, jag köpte till och med en godispåse för att bättre kunan förgylla packningstiden men...ja, påsen med godis är slut, den nya boken är utläst, men väskan är inte packad. Ett par lediga dagar, ska tillbringas i Göteborg, men först är det frukost och jag sätter nästan teet i halsen, när jag läser Per Gudmundsons recension av Mammut.
Gudmundson tycker att filmen levererat alla tankar, jag tyckte att det fanns så mycket kvar att fundera över, när sluttexterna börjar rulla. Vidare tycker han även att sensmoralen i filmen är: "yrkesarbetande kvinnor leder till otrogna män och döda barn såväl i hemmet som på arbetsplatsen."
Om så är fallet, borde kanske folkpartiet be om ännu mer pengar till skolan, nu när fördelningen mellan kvinnor/män på högskolor och universitet är 60/40. Herregud, vad skulle då hända om tio år? Fort upp på ledarsidan!

Jag sitter och gapar. Inte är det väl första april idag?

Cat Power, Empty Shell


RSS 2.0