kära kusin

Det här är tillägnat till min kära stockholmare till kusin. såg du matchen? punkt.

---

Sinnesstämning: Iron & Wine, "He lays in the vain"

flytt

Efter mycket lägenhetstittande, var ju lägenheten funnen och i helgen har inflyttning pågått. Detta tillsammans med jobb. Idag är det sjunde dagen i rad. Två dagar kvar nu.
Det saknas fortfarande en fungerande dator i lägenheten och tills dess det är löst, blir bloggandet mer sporadiskt.

Imorgon är det valborg. Syster yster ska tydligen ha uppvisning med det eminenta bandet, så eventuellt blir det en tur till norrliden, för att se detta. Annars finns ju alternativet med en kvällspromenad och förhoppningar om att vi slipper förfasas över dessa stackars barbenta 14-åringar (har ni sett alla som redan går omkring i vita, korta shorts!?) med Mer-flaskor med konstiga blandningar i.

---

Sinnesstämning: Tiger Lou, "Like you said"

Positivt!?

Läser ett inlägg, postat igår.

Hej gumman! Skönt att du still going strong. Men du vad jag har skrattat åt
att få läsa lite i huvudet på...min emily!! haha du e skön..

Tja. Hur ska jag nu tolka detta? Jag - rolig? Och jag vill även poängtera att jag har mer i mitt huvud, än vad som ryms på denna bloggen. Oh my, om man skulle börja rota där.. Nähä - det här är ett axplock. Min blonda hårfärg, till trots.

---

Sinnesstämning: Fingers Cut, "Recovery"

Att fundera över

Sicken otroligt bra krönika, Lena Sundström skriver idag!

Var går gränsen mellan ett beroende och förhöjd livskvalitet? Hur mycket kan läggas på den enskilda individen, det egna handlandet och hur mycket skuld kan läggas på generna? Kan alla vanor bli ovanor och utvecklas till beroenden? Finns det alltid i grunden en dålig självbild hos missbrukare eller kan det goda livet, ibland bli lite för bra? 

Jag kommer nog ändå hävda att ett glas gott vin till den fina middagen, att äta den goda chokladen och det där lilla extra inte är någon fara, att det faktiskt kan vara just en känsla av förhöjd livskvalitet.. Men. Så fort det blir en vana att titt som tätt ta ett glas vin till maten, är det där "lilla extra" som bortblåst och kanske ökar intaget i takt med det och leder in i något man så småningom tappar kontrollen över?


Många frågor och så få svar.


---


Sinnesstämning: Derrick McKee, "Under the Stars"


Dear Ikea

Visst är det underbart med sol och värme, men med värmen och våren kommer ju som bekant, även pollen. Mitt rekord av fjorton nysningar i rad, ter sig ohotat, men vi får väl se.

Efter att jag fått nyckeln till lägenheten, spenderade jag torsdagskvällen på Ikea, där diverse artiklar, bland annat Alvine påslakan med medlajongmönster inhandlades, inför stundande flytt.

image21
Äh, det vackra medaljongmönstret syns inte så väl. Men tro mig. Det är fiiiint.



Nu, lite mer packande.

---

Sinnesstämning: Teddy Geiger, "For you I will (Confidence)"


Utomjordingar och tapas

Igår var det S som hade födelsedag och det firades med goda tapas på en av stans mysiga restauranger. Inte ens när vi drog oss hem för kvällen, var det speciellt kallt i luften. Det kändes tryggt och som om det bådar för en varm sommar.

Tippar på att priset för dagens roligaste artikel, kommer gå till Expressen och deras artikel om hur man förbereder sig för utomjordingar. Precis - Expressen. Ingen förvåning där, inte. 

Vännen i London, har fått en lägenhet i ett mindre säkert område. I huset bor även ett par från Lettland och han berättar om första samtalet så här: 


 Me 'What do you do for work'
Him 'Se-koo-rity'
Me (thinking it might be at a posh club in mayfair to get on the door) 'Whereabouts is that at'
Him 'In billding'
Then he walked off and that was that. 


Idag ska jag hämta nyckeln till lägenheten, men först är det jobb. Fjärde dagen, av nio i rad. Oh yes.  

---

Sinnestämning: The Dave Matthews Band, "Raven"

Ni har väl hört...

...Janove Ottesen?

Känner att jag borde informera om när jag hittar artisterna med det där lilla extra. Dela med mig.. Smakprov av Janoves låtar (så himla sjysst artistnamn!), går att avlyssna på hans MySpace-sida. Otippat, va?

Här kommer texten till This city Kills. Vackert, n'est-ce pas?

Another day's gone by,
and I've still got all my pieces in place
I have to say that I'm amazed, I've been fooling
Traffic and alcohol, cigarettes and medicine
and so on
I've done it all, and I'm still going strong
But, there's no doubt about it,
this city holds a lot of thrills

But, it ain't got no substitute
for mountains and hills
And all the children always end up popping pills
And the radio keeps saying "this city kills"

I need you to catch me when I fall
I'm driving my car through the pouring rain
Wash off all the wounds, and leave no stains
Being out, looking in,
makes me feel more sane
I'm never driving in, to look out again

I need you to catch me when I fall

---

Sinnesstämning: Janove Ottesen, This city kills

Oskrivna lagar

Igår kom mammas kusin in till jobbet, växlade några ord, stoppade in en prilla under läppen och frågade:
"Vill du ha?"
Förutom att min första reaktion var usch, blä, fy, kunde jag inte låta bli att fundera över hur det sett ut om jag i butiken stått och servat kunder med en prilla under läppen. Aldrig att det skulle hända. Men ändå.

De oskrivna reglerna fascinerar mig. Ta filmen "Tillsammans", där han står och viftar med benet vid säkerhetslinjen vid högvakten, skrikandes "Luften är fri, luften är fri". Så otroligt träffande.

Vad skulle hända om samma sak inträffade vid linjen, vid bankomaten. Psyk, nästa.

---

Sinnesstämning: Janove Ottesen, "Forget about Me"

Tick, tack...

Klockan går och jag blir mer och mer stressad över det faktum att biljetterna till Eldkvarns spelning i Krusenstiernska trädgården, har släppts men jag hittar inget sätt att boka dem på!! Ska enda sättet vara att åka dit!? Jag hinner ju inte!!! Ojojoj...

---

Sinnesstämning: Zero 7, "Left Behind"

Organisation

Hemma från jobbet, det är en ljuvlig vårkväll. Snart första maj och förhoppningsvis är våren här för att stanna.

Syster 1 åker till Frankrike på måndag, för att hälsa på en vän och eventuellt även åka till festivalen i Cannes. I så fall utlovas rapporter därifrån. Har frågat om hon inte behöver någon som bär hennes väskor, men hon hävdade att hon klarar det själv. Om inte, kan hon ju alltid köra med D, som följer med henne..

Imorgon fyller S år, på torsdag flyttar hon till ett litet hus (!), på lagom avstånd från huset hon växt upp i.
J flyttar på tisdag och själv flyttar jag på lördag. Vem sa att jag räknar ner? Någon har påstått att jag kommer tycka tiden fram tills flytten är bäst, eftersom jag då får organisera och skriva listor. Låter det trist? Inte alls, försäkrar jag!

---

Sinnesstämning: Caj Karlsson, "Du får avfärda mig som du vill"

drömkroppen?

Drömkroppen? På riktigt? Verkligen?

---

Sinnesstämning: Oasis, "Slide away"

skriver snaaaabbt

Vågar knappt skriva detta inlägg, eller rättare sagt, jag skriver så fort jag bara kan. Har spenderat den senaste halvtimmen med att försöka få igång mitt internet. En blogg havererar utan inlägg och publicering av inläggen kräver internet. Jag sliter mitt hår över denna dator!!

Väder-Ola på Aftonbladets webb-tv, är för härlig. När han pratar om värmen:

"varmluft som strömmar in söderifrån, istället för.. eeeh.. sån här kalluft norrifrån"

Ikväll får vi inte missa dokumentären om Cat Stevens, eller Yusuf Islam, som han heter idag. Verkar högst intressant.

Nu är det jobb - idag ska jag iiinte glömma mitt paraply.

---

Sinnesstämning: Cat Stevens, "Trouble"

Lätt att vara efterklok

Jag skrev i förra inlägget - för inte alltför många timmar sen - att det vore en bra idé att stoppa ner ett paraply. Tänk om man kunde lyda sina egna goda råd. Då hade jag aldrig gått från busshållplatsen och svurit över himlen som plötsligt öppnade sig. Varade i si så där tio minuter. Det var den tiden jag hade kvar på min promenad från busshållplatsen, tills jag var innanför dörren. Men men, det luktade i alla fall sommarregn!!!

Jag vet att jag har något utav ett mobilberoende. Veckan i Rom utan luren, var tuff. Hur som helst. Jag kan alltid trösta mig med att det finns de som är värre. Morgan Pozgar skrev det kluriga ordet supercalifragilisticexpialidocious på femton sekunder. Jag tror nästan det tog längre tid för mig, när jag skrev det på tangentbordet. En reflektion som dock görs, är hennes ålder. Hon är tretton år. Hur gammal var hon då, när hon började använda mobiltelefon, om hon vid tretton års ålder har fått upp den farten?
Hur som helst är det alltid skönt att inte vara värst.

---

Sinnesstämning: Aretha Franklin, "Rescue Me"

Ajajaj

Ajajajajaj. Aj. "...annars kommer jag och tar dig" får plötsligt en helt ny innebörd.


Måndag och en ny start på veckan. Än så länge är det uppehåll, men regnet hänger i luften och ett paraply är nog bra att packa ner.

Ögnar bara kort igenom tidningen och nätupplagorna innan jag beger mig till jobbet. Roligast idag måste vara det faktum att Arnold Schwarzenegger ska gästa MTV, för att lyfta fram miljöfrågan. Mouhahaha. Enda sättet jag skulle kunna ta honom på allvar var om han kom till programmet på en cykel.

Nu är det dags att dra sig till bussen. Den där som skulle fungera som terapi, ni vet.

---

Sinnesstämning: The Thrills, "Santa Cruz (You're not that far)"

Dagen avrundas...

Så var denna söndag snart till ända. Lite tvättande och packande inför stundande flytt, men även en tur på Öland, i detta vackra, men något blåsiga vårvädret.

Aftonbladet skriver ikväll att poeten Håkan Hellström, i höst återigen går in i studien för att spela in ett nytt album. Och det är så välkommet!

Surfar vidare på Aftonbladets hemsida, för att se om det går att läsa något med behållning. Stor bild på Linda Rosing, med artikel om hennes plastikberoende. Jag ger upp.

Åter till kvällens Wallanderfilm.

---

Sinnesstäming: Broder Daniel, "Dark Heart"


Läs..

...Johanna Hildebrandts kolumn idag, om trygghetsberoendets hjälpa eller stjälpa. Manar till eftertanke.

---

Sinnesstämning: Anna Ternheim, "Lovers Dream"

Passande tävling

Jag är inte speciellt bra på fotboll, kan knappt stå på ett par skridskor, simmar inte speciellt fort, men nu har jag äntligen hittat en tävling som passar mig som handen i handsken. P3 har tydligen på söndagarna en "Vänner-tävling", där- som namnet hintar- man ska tävla i sina kunskaper när det kommer till Vänner-serien. Passar mig utmärkt.

Följdfrågan lyder: Är detta något att vara stolt över?

Vaknade igår med en rejäl förkylning, som är kvar även idag. Väljer att ignorera detta faktum och istället åka till Öland på utflykt!

---

Sinnesstämning: Deep Blue Something, "Breakfast at the Tiffany's"

Som terapi eller terapi behövs?

Jag ville skriva om det här, när det publicerades i det lokala bladet, men hittade ingen länk då men nu finns den där och ni ska få en liten reflektion.

Igår anlände bussen försent till centrum, jag kliver på och vill betala för att åka in till stan, då busschauffören säger:
- Du får vänta, jag måste röka.

Han går ut och röker och bussens försening blir ännu mer påtaglig.
Om bussbyte med kort om tid eller bara ett viktigt möte stått på min agenda, hade jag stressat upp mig betydligt mer.
Och sen lukterna. Japp, precis. Lukterna - inte dofterna. I en fullsatt buss finns alltid de som inte duschat under den senaste veckan, som luktar stekt mat, alkohol och cigarettrök...

Mycket är kollektivtrafiken, men sällan terapi.

---

Sinnesstämning: Niki Khan, "Bliss"

Vårvindar

Och så var det lördag. Jobbdag idag, men först frukost med vårluften in genom terassdörren. För tidigt och för kallt för att äta frukost utomhus, men vårvinden piggar och friskar upp.


Om Linda Skugge kan man tycka vad man vill, men dagens krönika är att tänkas på. Fast jag tror att det allra viktigaste är personal. Eller, rättare sagt, bristen på personal. Säger sig självt - lite personal och mycket patienter ger långa köer. Och med konstanta besparingar, blir trycket högre, personalen blir tröttare då de måste göra jobb för fler, sjukskrivningarna ökar just därför, personalbristen blir ännu mer påtaglig och så vidare.. Därför känns det provocerande när landstingspolitiker hävdar att de vänt en trend och nu går med vinst. Personalen går på knäna för arbetsbördan - det kommer snart också tala sitt tydliga språk i statistiken.
Dessutom är det väldigt viktigt att man aldrig känner sig som en belastning, när man söker vård!
 

Ikväll blir det middag med mamma och systrarna och om det inte är för kallt, en promenad vid havet. Inget är så avkopplande och inget rensar tankarna så bra, som just en promenad vid havet...

---

Sinnesstämning: Stephen Simmonds, "For father"

Kyliga nätter

Stjärnhimlen och månskäran lyser upp när jag promenerar biten från busshållplatsen, mot hemmet. Det är en kylig kväll och jag tackar för sovmorgonen imorgon och hoppas att ett behagligare promenadväder då väntar.

Kvällen har spenderats hos en vän, med god mat och filsoferande på programmet. En lägenhetsvisning har vi också varit på och vips hade vi ännu en flytt att tala om. Snabba bud, minsann.

Nu väntar lite läsning och lite Sade. 

---

Sinnesstämning: Sade, "By your side"


dagens skämt

Aftonbladet skriver på hemsidan om Måns heta musikvideo "Cara Mia".
Hahahaha. Heta och "Cara Mia" i samma mening. Big No No


Och sen var  dags för väderprognosen inför helgen igen. Jag jobbar lördag och tänkte njuta på söndag.
Rubriken lyder: "Ut och njut på lördag, för på söndag kan det vara för sent"

Well of course.

---

Sinnesstämning: The Knife, "Heartbeats"


Filmfrossa

Jag och syster 1 gjorde något galet. Vi såg tvååå filmer på bio!! Efter varandra!! Jepp. I like living on the edge..

Omdömena blev som följer:

Wild hogs - stundom skratthysteri, men floskigt slut. Som de flesta amerikanska komedier. Noterade att John Travolta har en groooov hals och att snubbarna tycktes använda sig flitigt av torktumlaren - tröjorna var två nummer för små. minst.

Beck - Precis lagom. Den blev aldrig långtråkig, aldrig för grova våldsscener, aldrig för läskig. Passar Lätt & Lagom-landet som handen i handsken. Kanske hade lite mer Gunvald och den underbara grannen, (med klimatallergi!!) inte skadat.

För övrigt skrattade vi som vanligt högst och ibland på fel ställen.

---

Sinnesstämning: Tingsek, "Shake the Disease"

Arbetslös, inte sysslolös?

Återigen, Nina Hemmingsson:

image20


 

Min syster har en hel del fritid. När vi träffas, redovisar hon glatt alla senaste händelser från McLeod's Daughter, Desperate Housewives och andra intetsägande och ointressanta serier.

Hennes fulltecknade agenda ifrågasätts starkt. Den dagen hon börjar citera Days of Our Lives, kommer jag....



Nu ska vi fylla vår fritid med bio. Beck är från elva år, då kan den väl inte vara så läskig? Inte ens om man tycker om att trycka på mute vid valda tillfällen i Morden i Midsummer?


---


Sinnesstämning: Marit Bergman, "Let's not waste more time"


Träningstyp

Aftonbladet ger råd för olika träningstyper, när det kommer till joggandet och kom-i-form-träningen.

Jag är träningstypen som går själv och brukar lite allvar, alternativt går med syster ett och får en rejäl skrattinjektion, men knappast mycket styrka.

När jag och syster 1 hade gyminstruktion, försökte vi verkligen bruka allvar. Ett seriöst intryck skulle vi ge! Och vi klarade det, tror jag. Vi försökte i alla fall, även om gyminstruktören skrattade!! (Jag ifrågasatte starkt detta - får man skratta åt svaga stackare? Han hävdade att det visst var okej.)

Inspirerad av alla hälsoartiklar drar jag mig nu till träningen. På återseende.

---

Sinnesstämning: Looptroop, "Looking for more love"

Vad säger horoskopet?

Väckarklockan ringer inte, jag vaknar yrvaket upp, stressar in i duschen och vidare ut i köket. Ingen fil. Ytterst lite havregryn kvar, men det räcker till en portion. Sätter på kaffet och stressar runt som en galning för att ta igen den där tiden jag missade, när klockan inte ringde (vilket för övrigt är en befängd idé - när man stressar förlorar man det mesta.)
Samlar ihop allt jag ska ha med mig och ska hälla upp en kopp kaffe som jag får dricka på stående fot innan jag måste till bussen. Sladden till kaffebryggaren var urdragen och inget kaffe är bryggt.

Tanken slår mig att vissa dagar borde man bara stanna i sängen, men tar ändå och promenerar - eller, rättare sagt  småspringer - till bussen.

Och så plötsligt vänder det. Busschauffören ler, dagisbarnen har tagit plats längst bak och deras bubblande skratt smittar av sig och mp3:n är fylld med ny musik. Jag hinner till jobbet, väl där brygger jag gott kaffe, jag har trevliga kunder och pratar med syster 1 om bion ikväll.

Vilken härlig twist dagen fick!

---

Sinnesstämning: No Doubt, "Sunday morning"

Samtal med Edinburgh

Ni vet, samtalet på andra linjen.

Jag: -Och bara två veckor kvar!! Åh, det ska bli så roligt att du äntligen kommer hem.
A: -Mmm. Men du. Jag har ju faktiskt inte bokat någon biljett än. Så det är inte helt säkert.
Jag: -Vadå, inte helt säkert? Jag har ju skrivit det med bläck i min kalender! Du måste komma hem!
A: -Har du skrivit med bläck? Gud va korkat.
Jag: -....


Och nu jobb.

---

Sinnesstämning: Kent, "Beskyddaren"

Vilken utdelning!!!

För första gången på väldigt länge, tar jag samtalet som gör sig påmint på andra linjen.

Det var vännen i Edinburgh som jag inte pratat med på år och dar (känns det som)!! Vilken utdelning!!!

Från och med nu ska jag alltid ta samtal på andra linjen. Kanske är det vännen i London nästa gång?

---

Sinnesstämning: Laura Tsaggaris, "Hard"

Rapport från Shanghai

Pratade med en vän, som för tillfället är i Shanghai. Såg fram emot en lång rapport full med berättelser om upplevelser och intryck, men fick:

"Här är toppen! En skål med nudlar kostar bara 4 kronor".



Javisst ter sig lyckan olika!

---

Sinnesstämning: Gus Black, "Autumn Days"


Hysch hysch

När jag och mina två systrar, promenerade ner mot stan, tyckte jag mig se min mamma svischa förbi i sin gråa bil.

Jag: -Va? Var inte det mamma?
Syster 1: -Näe, sista siffran stämde inte. Och sen hade denna personen andra fälgar.
Syster 2: -När jag var liten tyckte jag navkapslar var ett snuskigt ord.
Syster 1 och jag: -VA!?
Syster 2: -Ja. Snuuuuskigt. Usch.

För övrigt är min syster långt ifrån pryd.

---

Sinnesstämning: Sean Hayes, "Never alone"

Oh nooo

Får man verkligen göra så här? Döpa sitt barn till Barbie? Här kan ju jag sitta och skriva om ifrågasättandet av blått som "killfärg", respektive rosa som "tjejfärg" till ingen nytta. Barbie som tilltalsnamn.. Suck...

---

Sinnesstämning: The Thrills, "Old friends New lovers"

Absolut INTE korrekt

På bussen denna dag, efter träningen, lutar jag mig tillbaka med min systers lånade musik, strömmande i lurarna. Det är roligt att få en blandning till det vanliga, som brukar snurra i min cd-spelare. Härligt att få nya texter att tänka till.

Min syster är ett stort fan av Pink, vilket gör att stora delar av låtarna på hennes iPod, kommer från just denna artist. Jag bestämmer mig för att ge det en chans. Självklart har jag mina förutfattade meningar om denna artist. (som jag faktiskt sett i en tveksam konsert) det är ju trots allt att gå mot strömmen, att efter ett tag lyssna på artister som framför allt tonåringar lyssna på. Men som sagt, jag ska ju ge det en chans och när jag kommer till låten Love Song, fastnar jag. Detta är vackert. Visst är låten enkelt uppbyggd, men den känns ändå äkta och hennes röst är skör och därför sätter sig låten.

Att resten av låtarna sedan handlar om korkade tjejer, sprit och olyckliga förhållande, så som vi hört det många gånger förut, är sant. Men faktum kvarstår - jag har lyssnat och tyckt om en låt av en tonårsartist.
Så oerhört inte korrekt.

Nu är det jobb.

---

Sinnesstämning: Pink, "Love Song"

Läs...

...Ronnie Sandahls kolumn idag. Aj, vad kärleken kan göra ont...

---

Sinnesstämning: Sophie Zelmani, "I'd be broken"

Sommardagens slut

Det drar sig mot en avslutning på den här helgen, där söndagen förgylldes med frukost i det gröna. Har snarare varit en sommardag, än en vårdag, idag. Råkade tyvärr titta in på Expressens nätupplaga, som lovade svalare väder i veckan. Äh - jag tar allt med en nypa salt. Och hur som helst är det ändå jobb i veckan, solen är välkommen tillbaka nästa söndag. :-)

Nu är det fortsättning på Wallander. Min korta bloggpaus är över.

---

Sinnesstämning: Ellis Paul, "3 000 Miles"


Allsvensk fotboll utan korvpaus

Idag, söndag, är det allsvensk fotboll på Fredriksskans, när Kalmar FF möter Brommapojkarna.

Syster 2 står över dagens match. Faktum är, att jag tror hon kommer stanna hemma från ganska många framöver. Kanske är det lika bra. När hon väl följer med, hinner det gå tio minuter in i matchen innan hon säger:

"Psst. Emily. Får jag låna din mobil?"

Lite senare:
"Psst. Emily. Kan du följa med mig, jag vill köpa korv?"

Ännu lite senare:
"Psst. Emily. Hur lång tid är det kvar?"

My sister, ladies and gentlemen.

---

Sinnesstämning: David and the Citizens, "Long Days"

Missa inte...

...Fredrik Virtanens krönika idag. Om att fina människor alltid har rätt.

Fredrik är en mycket duktig skribent. Att han sedan har Plura som etta på innelistan, gör honom till en fin människa med guldstjärna i himlen.

Och just det - fina människor har ju alltid rätt.

---

Sinnesstämning: Eldkvarn, "Lördagskväll, söndagsmorgon"

Pratkvarnen

Ännu en avslutad arbetsdag och nyss hemkommen från en bussfärd utan någon som helst luftkonditionering. Puh!

I Barometern, idag, står det att:

"Kvinnor blir höga av att prata. [...] Under en dag använder kvinnor 20 000 ord,
medan män bara kommer upp till 7 000 ord per dag."



Att kvinnor använder 20 000 ord per dag, må vara sant för vissa, dock inte för syster 2. Hon använder säkert dubbla antalet ord. Och för att med detta, pratar hon ofta och i hög hastighet. Har till och med fått ett röstmeddelande från syster 2, där hon helt själv håller låda i fem minuter. Det är en prestation!

---

Sinnesstämning: Marit Bergman, "Keanu Eyes"


Det som göms i snö...

Tanken är att M ska få piffa upp en dator åt mig, innan flytten. Göra den lite snabbare och lite bättre... Därför kom vi tre systrar igår på att vi kanske skulle ta och gå igenom den gamla datorn, för att se att den var tom när vi gav bort den. Sagt och gjort. Vi utforskade och skrattade om vartannat. Här fanns brev som skrevs innan utbytet till England, för tio år sen, teckningar gjorda på Paint, skolarbeten, gamla foton, noveller osv.

Två konstateranden gjordes:
1. Datorn innehöll brev som var aktuella för tio år sedan. Datorn är VÄLDIGT gammal.
2. Meningsskiljaktigheter, tog sig ibland uttryck, genom att göra en frustrerad nidbild av den syster som råkade vara ivägen. Detta utlöste igår många skratt!

Snart jobb. Medelhavsvärmen i butiken är mig trogen. Ni andra kan ju njuta av det riktiga solskenet...

---

Sinnesstämning: Suede, "Asphalt World"


Fredagen den 13:e

Fredagen den trettonde.. Otursdagen många fasar för, även om min chef lärde mig att i vår butik är det minsann en lyckodag.

Den här mannen har inte haft det lätt, stackarn. Fast har man varit tvungen att byta bilar 25 gånger, på grund av olyckor, kan man ju börja ifrågasätta om det verkligen handlar om otur.
Tänker på sketchen som Hassan-gänget, där Fredrik Lindström ringer upp trafikskolan och frågar om han kan få ta körlektioner hos dem, då han på det förra stället lyckats haverera 8 bilar. Kan inte återge sketchen, men lovar att den är värd att lyssna på!

---

Sinnesstämning: Pete Murray, "So Beautiful"

Min syster har för mycket fritid

Min syster har påsklov och alldeles för mycket fritid..

Syster 2: -Eeeeeeeeeemily!!
Jag: - Ja?
- Kom!!
-Vad har hänt?
- Titta, det här vill jag ha!

Pekar på tv:n som visar tv-shop. Giv mig styrka!

---

Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "Pollenchock och stjärnfall"

Att bara få vara...

Storstäd stod på programmet, på jobbet idag. Det var med välbehag vi kunde konstatera att det kaos som tidigare rådde på lagret, nu inte längre existerade och vi var behagligt trötta efter allt grovjobb.
Roligast under dagen var dock när S råkade få igång larmet. Nej, hamra på larmet var ingen god idé!

Halv åtta, solen sjunker sakta, fåglarna kvittrar och barnen på gatan spelar innebandy under glada tillrop. Ibland är det extra ljuvligt att bara vara.

---

Sinnesstämning: Alanis Morissette, "Ironic"

Fiskpinnarna live

En ny dag och nya utmaningar.

Kära vännen, P, lämnar idag stan och blir den sista från det gamla gänget av, i-själen-Kalmarbor, som lämnar staden för att umgås med fisken i grannlandet.
Jaja. Jag är jätteglad för att du ska stå och greja med fisk dag ut och dag in, tjäna mycket pengar, bli jätterik, köpa jättefina saker.. Men är du säker på att du inte kan göra det här...? (Fiskpinnar i frysen på Maxi?)

Hur som helst kommer det kännas aningens mer tomt nu.

---

Sinnesstämning: Brandy, "Have You Ever"

Åh, så sött..

...detta var.

Han söker alltså: Blond tjej, 28 år, medellängd, med blond syster. Åh! Jag vet! Jag vet vem det är!!!


Alltså, det är faktiskt kärlek och sött. Ni får ursäkta ironin.

---

Sinnesstämning: Gavin DeGraw, "Just Friends"

Inspirerad av Allsvenskan...

image19


---

Sinnesstämning: Galenskaparna, "Bara sport"

Inte helt okej

Efter att jag delat med mig av min musiksmak och mina musikfavoriter till min vän och hennes ipod, innan hennes avfärd, gick jag utanför dörren för att åka hem igår vid midnatt.
Döm om min förvåning när jag upptäckte att det stod bilar till höger, snett bak och bakom mig, i denna parkeringsficka, gjord för två bilar och med skog runt omkring. Den sista bilen (tippar på att det var bilen bakom mig) borde skämmas. Och tänka till. Sådant är inte helt okej.
Tack och lov är bilen inte alltför klen för att söka alternativa vägar. Skam den som ger sig och hem kom jag!

---

Sinnesstämning: Tingsek, "Proud to be part of these days"


Back in business

Inget bloggande igår, då jag befann mig på annan plats, utan tillgång till internet, men nu är påsken är över och vardagen är realitet igen.
Nu är telefonkontakt med vänner som studerar på annan ort återigen ett faktum, spontana fikor blir lite färre och jobb lite mer. Skönt med en period för återhämtning men ganska behagligt när vardagen åter gör entré.

Vaknade av att syster 1 berättade för mig att det var snö ute!! Är mycket väl medveten om att April månad alltid innebär bakslak, oftast i form av snö, men jag vänjer mig aldrig.

Påsklov för skolbarnen, vilket verkar innebära fulla caféer. Äääälskar barn i tioårsåldern, som åkt in till stan med sina veckopengar och står framför mig i kassan på caféet, frågar tjejen i kassan vad allting kostar och nöjer sig till sist med en vatten och en chokladboll. Sen känner de att de fått ihop några vuxenpoäng och slår sig nöjda ner. De är så sööööööta.

För övrigt måste ju Kalmar FFs vinst mot AIK nämnas. Kalas!!!

---

Sinnesstämning: Kent, "Chans"

Kvalitetstid

Att träffa vänner som betyder mycket och som man länge saknat är härligt.

Dagen har gått åt till just detta. Umgås med vänner. En högst trevlig syssla, även om vemodet finns där, när man vet att man inte kommer ses förrän till Juli, igen. Det går inte att ta igen all tid under en dag och att prata på telefon är definitivt inte samma sak.

Lite kvalitetstid med syster yster, ska det också bli ikväll. Hoppas på filmen Guds stad. Troligen en av de bästa filmer som någonsin gjorts. Det är härligt att veta så lite om film, som jag ändå gör och ändå våga skriva något sådant. Men den är faktiskt makalöst bra!!

---

Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "Du hade tid"


Stillsam afton

Alldeles för lite sömn på grund av the Sounds konsert igår och sen jobb på det, göra att det känns som om kvällen börjar lida mot sitt slut. Men det har varit en bra dag..

Tydligen blir man aldrig för gammal för ett påskägg, vilket visade sig idag när det var dags att leta upp påskägget! Talade med S, som berättade att hon och hennes 26-åriga syster också skulle leta efter påskägg. Så det finns fler som letar påskägg efter fjorton års ålder. Känns tryggt.
Innehållet i årets påskägg, bestod av naturgodis - min mamma är korrekt.

Middag hos mamma, med syster 2 och R som bordskamrater, avnjöt vi sill, gott bröd och lammstek med ugnsbakade grönsaker. Mmmm!

Efter det åkte kortleken fram och vi försökte förtvivlat koncentrera oss på stegar, tretal och rena par, när matkoman slog till. Jovisst. Påskägg, mat och kortspel - påskafton är livat.

---

Sinnesstämning: Neil Young, "Old Man"

Bara nödvändiga inköp

Just nu gäller få inköp och de som görs, ska vara nödvändiga.
En espressomaskin, visst är det nödvändigt? Man kan väl egentligen se det som en investering? Det klingar bättre.

image16
Min ögonsten.


---

Sinnesstämning: Sophie Zelmani, "Nostalgia"

påskbordet

Stod i stort sett från arla morgon, till sena kvällen och lagade mat, pyntade och använde mig flitigt av mina pysslar-gener.

Så här blev resultatet.

image17


---

Sinnesstämning: Oasis, "Live Forever"

Är det Fröken Ur?

Ringer till syster 1

Syster 1: - Hallå?
Jag: - Va? Sover du?
- Eh, ja.
- Vet du vad klockan är?
- Åtta.
- Va? Näe. Klockan är tjugo i tolv.
- Va!? Men visaren står ju på åtta.

Minutvisare, timvisare. Same same, but different.

---

Sinnesstämning: The Goo Goo Dolls, "Acoustic #3"

28 timmars dygn

Skärtorsdagen igår och en ström av påskkärringar utanför jobbets fönster. Uppsminkade, uppspelta och lyckliga över allt godis, trippade de fram.

Vännen berättade för mig om hennes fyraåringen som ett fram emot att vara påskkärring under en längre tid, men när hon fått vattenfärg på kinderna och var redo att möta dagen på dagis, insåg hon att hon nog helst av allt ville måla med vattenfärg. Nej, blev svaret, vi måste till dagis nu. Tårar och icke längre existerande rosor på kinderna.
Det är inte alltid lätt...


Påsktiden innebär att många vänner kommer till stan, om så bara för några dagar. När jag skyndade mig till bilen igår, var "Oj, hej! Är du hemma? Va roligt", en vanligt förekommande kommentar.
Nu ska jag bara fixa 28 timmar om dygnet, så jag hinner träffa alla i lugn och ro också. Jag jobbar på det..

---

Sinnesstämning: Mauro Scocco och Lisa Nilsson, "Ett långsamt farväl"

I kön på McDonalds

I kön på McDonalds:

Jag:  - Jag skulle vilja ha två kaffe, en munk och en muffin.
Kassörskan: - Två kaffe, en muffin och en vadå?
- En munk
- ...
- Du vet en sån där rund, med hål i mitten.
- Jahaaaaa, du menar doughnut.
- Eh. Ja just det.


Och så pratar de om att engelskan tar över mer av vår vardagliga språk? Befängt.

---

Sinnesstämning: Amy Winehouse, "Love is a Losin Game"

Äntligen!

Åh, som jag funderat över vem det är som sjunger i Saab-reklamen. Ni vet, när hon klämmer i från tårna och sjunger Releaseeeeee meeeee och man får förnyad kraft och energi.
Nu vet jag. Det är det svenska bandet Laura och videon kan beskådas här. Att rekommendera.

Nu bär det av till jobbet, med alldeles för lite sömn, men lagom mycket kaffe i bagaget. Den här dagen ska nog bli bra, den också.

---

Sinnesstämning: Laura, "Release me"


Påskmeny

Jag ska bjuda på påskbuffé. Detta är vad som kommer serveras:

- Ostpaj
- Grönsallad
- Nybakta bullar
- Fyllda ägg
- Lax
- Sill
- Ljus cappuccinomousse med chokladägg

Bon appétit.

---

Sinnesstämning: Shout Out Louds, "Please, please, please"

Det blev en Ingolf

En tur på Ikea, efter att ha släpat mig igenom stans alla inredningsbutiker. Och så stod den där. Barstolen till köket. Det blev en Ingolf.

För övrigt är Eldkvarns album inhandlat och jag kommer lyssna många gånger om, innnan jag är mätt på texterna.
Förutom, Fulla för kärlekens skull, som jag tidigare nämnt, är även Svart Blogg och Jag jagar ditt hjärta, två mycket starka låtar på skivan. Skulle kunna citera en hel del, men det ger inte låtarna rättvisa. Jag kan helt enkelt bara råda er att köpa skivan.



Vår Ingolf



---

Sinnesstämning: Eldkvarn, "Jag jagar ditt hjärta"

Vårkänslor

Min vän, S har drabbats av vårkänslor och den stora kärleken. Att det är den stora kärleken, har hon ännu inte insett, men när hon talar förstår man.

Hur hon med värme pratar om hur han är, hur hon känner, hur han känner, hur hon går som på moln med ett leende som går från öra till öra och när hon skrattar åt hur de träffades. Det bubblande, äkta skrattet fyllt av värme.

Det är ljuvligt att lyssna på.


 

---


Sinnesstämning: Peter LeMarc, "Älskad från första stund"


It's been taken care of...

Aftonbladet har fixat sin sida och där kan man läsa att Eldkvarn får en fyra och Fulla för kärlekens skull får en femma. Underbart.

---

Sinnesstämning: Caj Karlsson, "Eldar i svart"


Moment 22

Eldkvarns nya album fick en fyra i Expressen. Idag ska den inhandlas.

Ville veta vad Aftonbladet tyckte om skivan, så jag gick in på hemsidan. Klickade mig vidare till Nöjesliv, Musik och så rubriken "Kolla vad Eldkvarn, Timbaland och Markoolio får för betyg". Ah, kalas. Klickar mig vidare, får läsa om Timbaland, ingenting om varken Markoolio eller Eldkvarn. Ah, där - jag ser länken "Fler recensioner" och klickar snabbt på den. Plötsligt är jag tillbaka på ruta ett och rubriken "Kolla vad Eldkvarn, Timbaland och Markoolio får för betyg"! Recensionen av Svart blogg, tycks ha försvunnit.

Psykbryt.

---

Sinnesstämning: Totta & Wiehe, "Inte natt än"

Konsten att få mycket pengar över till att göra ingenting

Check this out. Alltså, inte rubriken, faktum är att ni kan strunta i att läsa nååågot av artikeln förutom sista stycket. Biona, eh förlåt, Linda Rosing, har tillräckligt med pengar för att glassa och må bra och göra ingenting!

Okej. Så här får du alltså ihop ett fett konto så att du också kan glassa och göra ingenting:

- Var med i Big Brother, ha sex framför kameran och prata sedan om det, mycket och många gånger.
- Gör utvik med lite silikon, här och var. Berätta om det.
- Ett on-off förhållande med en känd person, gärna med mycket temprament, skadar inte. Speciellt inte om man ser till att gråta ut i kvällspressen vid tuffa tider.
- Dra igång diverse stora projekt, låt det skrivas stora rubriker om dem och lägg sedan ner dem. Upprepa.

Kvar finns mycket pengar och noll respekt. Varsågoda.

---

Sinnesstämning: Tingsek, "World of its own"

Drottningen av ödmjukhet

Vi sitter och äter..

Jag: -Jaha, nu har vi pratat om dig hela middagen. Och du om hur bra du är. Gud, va ödmjukt.
Syster 1: -Svårt att vara ödmjuk när man är bäst.


Okej, då.

---

Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "Du hade tid"

MySpace fenomenet

Funderar över MySpace-fenomenet.

Egentligen bara en vuxen (?), amerikansk version av lunarstorm, men med musik, videoklipp och bilder. Har hittills tyckt att det varit överskattat och bara väntat på att stormen ska dra förbi och att de vanliga hemsidorna, åter ska få tillbaka sin status.
Men det verkar trots allt som att bloggarna och MySpace-sidorna är här för att stanna. Eller i alla fall för ett tag. Det är ett lätt sätt för nya artister att få nya åhörare, även om man ska ta det där med musikarriär som en följd av en MySpacesida med en nypa salt. Visst finns det de som blivit signade, efter att ha "upptäckts" på MySpace, men dessa är få, jämfört med utbudet. Turen och talangen måste finnas, naturligtvis. Och jag måste erkänna att jag gillar konceptet. Jag gillar att kika runt på oupptäckta musikers sidor, lyssna på låtar om hjärta och smärta och förvånas över alla dessa poeter.

Det som skulle kunna fälla MySpace är mer reklam, en banner räcker. Det är skönt med gratissidor, där man slipper sitta länge för att vänta på att sidan ska ladda klart, bara för att mötas av blinkande banners.

Men jag dyker nog inte upp på MySpace. Jag håller mig här. Fast det är klart, man ska aldrig säga aldrig!

Så. Färdigfunderat.

---

Sinnesstämning: Hello Saferide, "Valentine's Day"


Dagen efter kvällen före...

Den andra april. Någon som över huvud taget tvekade på vad som skulle kunna vara Barometerns aprilskämt, kan ju ta sig en titt här.

---

Sinnesstämning: Johan Örjansson, "Empty Road"


Hört på bussen II

På väg till träningen. Längst bak sitter ett gäng skolungdomar, i ca 14 års åldern

Kille 1: -Kan du religionen nu då?
Kille 2: -Mmm, jag tror det. Men va fan!? Jag trodde Moses var svensk ju!!


Eh. Hrm.

---

Sinnesstämning: Beyonce, "Ring the alarm"

som den store tänkaren..

Gissa vad? Fredrik Virtanen har citerat typ samma strof som jag har på sin blogg. Vet inte varför jag tycker det är så häftigt. Men det gör jag. Men det är en stark text och kommer säkert citeras igen och igen. Så inte är jag så jäkla originell. Välkommen tillbaka ner på jorden, haha!

Och jag klarade mig inte. Jag tog ut segern i förskott och blev lurad. Attans. Stor i orden....

Till sist. Jag troooor att detta är Barometerns april skämt för i år. Någon som tvivlar?

---

Sinnesstämning: Damien Rice, "Lonelily"


Solens sista strålar, den första april

Det är klart, men kyligt i luften. Klockan har passerat 18 och det är fortfarande ljust. Underbart.

Första april har snart passerat och det utan att jag blivit lurad - i alla fall vad jag vet, ska tilläggas! Tack och lov. Två saker jag tycker illa om:

1. Att bli skrämd.
2. Att bli lurad.

Vad är poängen? Så, plötsligt ska jag känna mig dum för att jag inte tänkte så knäppt som ni gjorde när ni kom på ert så kallade skämt!? näe. jag betackar mig. Undantagen är förstås de riktigt genomtänkta i de stora tidningarna. Ibland lite av en sport för att kunna lista ut vad det är som är skämtet. Jag sa ibland. :-)


Ska ta mig över bron för att hälsa på K. Det är sannerligen på tiden!

---

Sinnesstämning: Timberland, "Give it to me"

Rättelse

Den vackra delen ur "Fulla för kärlekens skull", jag citerade i förra blogginlägget, finns inte med på MySpace-sidan. Gå istället in här och lyssna på klippet. Magiskt.

---

Sinnesstämning: Bob Dylan, "Like a Rolling stone"

Bantning och Fulla för kärlekens skull

Verkligen en otippad nyhet. Bantning i Hollywood. Så iiiinte förvånad. Suck.



Eldkvarn släpper på onsdag ett nytt album, "Svart Blogg". Här kan du lyssna på ett smakprov från skivan. Det bådar sannerligen gott.

Ur låten "Fulla för kärlekens skull":

"Väskan är redan packad

Men jag vill inte gå

Hur lämnar man den man älskar

jag kommer aldrig att förstå

Det fanns en tid för länge sen

När mitt hjärta var av sten

Jag kunde lämna allt och alla

Jag bara bytte roll och scen

nu rullar tårar nerför kinden

När jag kör ut genom södertull"


Klockan tio på onsdag morgon hittar ni mig i skivbutiken. For sure.

---

Sinnesstämning: Eldkvarn, "Fulla för kärlekens skull"


RSS 2.0