Vårvindar

Och så var det lördag. Jobbdag idag, men först frukost med vårluften in genom terassdörren. För tidigt och för kallt för att äta frukost utomhus, men vårvinden piggar och friskar upp.


Om Linda Skugge kan man tycka vad man vill, men dagens krönika är att tänkas på. Fast jag tror att det allra viktigaste är personal. Eller, rättare sagt, bristen på personal. Säger sig självt - lite personal och mycket patienter ger långa köer. Och med konstanta besparingar, blir trycket högre, personalen blir tröttare då de måste göra jobb för fler, sjukskrivningarna ökar just därför, personalbristen blir ännu mer påtaglig och så vidare.. Därför känns det provocerande när landstingspolitiker hävdar att de vänt en trend och nu går med vinst. Personalen går på knäna för arbetsbördan - det kommer snart också tala sitt tydliga språk i statistiken.
Dessutom är det väldigt viktigt att man aldrig känner sig som en belastning, när man söker vård!
 

Ikväll blir det middag med mamma och systrarna och om det inte är för kallt, en promenad vid havet. Inget är så avkopplande och inget rensar tankarna så bra, som just en promenad vid havet...

---

Sinnesstämning: Stephen Simmonds, "For father"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0