Ross-dansen

Medan jag sliter för brödfödan i butiken med medelhavsvärme, har E åkt över bron för att ta det lugnt njuta.
Telefonrapporteringen idag, meddelade att E svängt sina lurviga på ett av Ölands (två?) uteställen och visade duktigt upp Ross-dansen. Now, that's making me proud. Jag lät hälsa att nu har hon haft sitt roliga och det är dags att släpa sitt brundrända ass tillbaka till fastlandet.

Nu är det dags för ännu en dag med jobb.


Ross kan dansa.


---

Sinnesstämning: Jose Gonales, "Deadweight On Velveteen"

Höjden av...

...irritationsmoment: baka bröd och glöm dem ute över natten. Plötsligt var det knäcke.

---

Sinnesstämning: David Gray, "This Years Love"

jag fick ett sms...

...från vännen som befinner sig på jobbet.

"jag läste din blogg innan jag gick till jobbet. va ofräscht"

Jag skickade tillbaka:

"Jag antar att du syftar på hur smutsig jag skulle blivit om jag blev släpad ner för trapporna. Men du kan vara lugn. Jag gick självmant till gymet."

Än har jag inte fått svar.

---

Sinnesstämning: Gary Jules, "Mad World"

Studsandes nerför tre trappor

Kallsvettig vakande jag av väckarklockans käcka ringsignal. I drömmen var jag tillbaka. Tillbaka till det jag skulle lagt bakom mig och glömt, senast igår. Försökte ruska drömmen ur kroppen, tog till och med en kall dusch, men den satt kvar. En runda på löpbandet kommer nog göra nytta och om jag inte drar mig till gymet snart, kommer syster yster göra ett besök i lägenheten och släpa mig dit. Jag kan helt ärligt säga att jag kan tänka mig en bättre start på dagen, än att bli dragen ner för tre trapport i ett hyreshus. Så som sagt. Dags att röra på påkarna.

---

Sinnesstämning: Paolo Nutini, "Rewind"

Melankolin känns befogad

Jag pratar med henne och frågar "om vi är så dåliga på att ses nu, hur blir det inte då när vi bor i olika städer?". Om vi så sällan finner tid till ett avbrott från vardagslunken, vad händer när de faktiska problem, så som längre transportsträckor, blir mer påtagliga?

Jag funderar på det jag och en klok vän diskuterade, för ett tag sen. Om hur svårt det kan vara att få ihop alla bitar. Det samtalet har satt sig fast. För inte är det väl egentligen speciellt svårt?
Vi pratade filosofiska frågor - är vi livssituationens styrande komponent eller en bricka i ett pussel?
Allting handlar väl egentligen om prioriteringar och för att vara helt ärlig, handlar det väl mest om bekvämligheter när man väljer bort att ta bussen över bron, att sova en timme mindre, eller ta en macka på vägen någon gång ibland?

Magnus Carlson sjunger i Håll om mig, att "vi blev födda för att leva, inte bara överleva". Och det slår mig. Han har så sant. Ändå springer vi så snabbt förbi. Vi ska hinna med så mycket, men orkar ingenting.

När de tankarna når mig, känns faktiskt musiken med de melankoliska texterna, befogade.

---

Sinnesstämning: Magnus Carlsson, "Håll om mig"

Jag tror det var peppmusik?

Och så försöker man ha en vettig diskussion med A, som kommit över för stunden.

A: - Jag hör inte vad du säger.
Jag: - Äh, jag vet ändå inte vad jag pratar om. Vet inte vad jag menar.
A: - Jag menar att jag hör inte dig, jag tänker på mig, mig och mig hela tiden.

Ödmjukhet. Ööödmjukhet.

Lite senare, när kvällen ackompanjeras av toner i moll,
A: - Men gud va bra. Måste säga att peppmusik är ditt måtto. Eller?

Och så blev jag kallad Empa, halva kvällen. Det var minsann länge sen.

---

Sinnesstämning: Christian Kjellvander, "Broken Wheels"

Det är en konst att kunna pricka in ösregn

Gav mig iväg i går, redo för en ny arbetsdag och försökte pricka in en stund mellan regnskurarna. Det gick sådär. Hundrafemtio meter på väg, öppnade sig himlen och jag svor tyst för mig själv.

Idag ser himlen lite mer tillmötesgående ut och snart ska jag bege mig mot butiken med medelhavstemperatur.

Pratade med syster 2, som befinner sig på ett humanistiskt konfirmationsläger i Linköping.
Jag: - Har du det bra? Har du lärt dig mycket? Diskutera mycket?
Syster 2: - En del... Men igår sov vi tre timmar, i förrgår var vi uppe till halv tre och ikväll ska vi på midnattspromenad!!

Helt klart att man prioriterar olika saker.

---

Sinnesstämning: Guns N Roses, "November Rain"


Möten man minns, möten man glömt

"Ursäkta har du tid?", hördes bakom min rygg och jag vände mig om i butiken med medelhavsvärme. Det tog några sekunder, innan vi båda kopplat hur vi kände igen varandra. För nästan tio år sen, bodde vi på samma gård och jag passade hennes son ofta och det är inte utan att man blev lite sentimental när man på ett par minuter, försökte sig på att ta igen den tid som passerat.

Efter stängning traskade S och jag hemåt. Efter att R presenterat sig. Igen. Och efter att jag suckat lite.

---

Sinnesstämning: Foo Fighters, "Best Of You"

Jag simmar till jobbet

Nu har jag lyssnat på Mark Levengoods sommarprogram på webbradion, tvättat, vikt tvätt, letat efter nycklarnas nya gömställe, hittat nycklarna, virrat runt, slängt sopor och konstaterar att det fortfarande öser ner. Jag som tänkte att nu kanske mitt hår kommer se smutsigt och stripigt ut, lagom till jobbankomsten. Kanske kommer min mascara nå överläppen, kanske kommer de be mig gå hem och fixa till mig och skärpa mig en aning. Nu ser jag snarare morgondagens löp framför mig: Kvinna bortspolad på väg till jobbet.
That's me, folks.

---

Sinnesstämning: Kanye West, "Can't Tell Me Nothing"

Underkänt i skoplock

Den ljumma sommarkvällen, spenderades inte alls på någon uteservering med gamla arbetskamrater, som planerat, då regnet hängde i luften, bestämde vi oss för att skjuta på planerna. Istället blev det först ett besök hos vännen i skobutiken, plocka iordning ett par pjucks, få underkänt, S plockade själv och jag väntade. Efter det, middag hos J, som berättade allt om hennes kärlek. Jag log och sa något om att jag inte kunde förstå att de bara träffats i drygt en månad, det kändes onekligen som en längre tid. Det är väl så, när det känns rätt, sa hon. Jag log och kunde bara hålla med.

Idag är knappast en ljuv sommardag, då regnet öser ner utanför. Svensk sommar, ja..

---

Sinnesstämning: David Moore, "Home to me"

De där jänkarna...



Det är bara att inse. Ica-reklamerna är passé för länge sedan.

---

Sinnesstämning: Curtis Peoples, "One More Time"

Kännetecken: Påsar till fotknölarna

Sömnen nådde mig lagom till att solen gått upp och fåglarna börjat kvittra. I kombination med en rejäl förkylning är mitt huvud minst sagt segt idag och mina påsar under ögonen når nästan till fotknölarna. Här hade inte några gurskivor i världen, hjälpt.

Jobb står på programmet, följt av middag med gamla arbetskamrater. Observera att det är gamla, som i "före detta".

---

Sinnesstämning: Tony Lucca, "So long"

Hur trött jag är...

Otroligt hur mycket tid jag har kvar innan min sömnkvot är fylld. Fil med flingor blir min nattamat, men jag tyckte nog allt att min egengjorda müsli kändes ovanligt torr. Kanske berodde det på att det inte alls var min müsli, utan torra rågflingor. Jag är alltså så trött att jag inte ens hittar i mitt egna skafferi.

Imorgon är det back in business för min del, syster 2 flyr stan...

---

Sinnesstämning: Lisa Ekdahl, "Sakta, sakta"

Den svenska sommarens nycker

Vi tog mod till oss, samlade ihop våra strandprylar och begav oss.
Vi anlände, smörjde in oss- som sig bör - och hann lägga oss ner i si så där tio minuter, innan ett mörkt regnmoln dök upp från ingenstans och ett par regndroppar senare, bestämde vi oss för att lägga solplanerna på hyllan och istället hyra film. Allt medan vi förbannade den svenska sommarens omväxlande väder...

---

Sinnesstämning: The Cardigans, "I need some fine wine"

De hotade strandplanerna

Jag tittar ut genom fönstret. Stranden stod på programmet, men ifrågasätts nu starkt av stora moln och en del vindar. Några reservplaner fanns inte, så nu står vi handfallna. Vissa skulle se möjligheterna, vi känner oss villrådiga. Så vi slår oss ner, lyssnar på musik och pratar om allt och ingenting. Det kommer alltid något gott ur det.

---

Sinnesstämning: A Camp, "Such a bad comedown"

Som en bubblande treo

Baksmällan har idag legat över halva kvarteret och stora delar av nationen, som en bubblande treo. Dock inte hos mig som under midsommarafton var nykter som en trettonåring med utegångsförbud och därför kunde vara högst effektiv idag - nästan ett helt rum har blivit tapetserat!

I väntan på att bussen skulle ta mig till landet, passerar cyklandes en mamma och hennes son. Mamman säger något till sin son, som stannar i papperskorgen bredvid mig för att se om han kan finna några petflaskor eller burkar för att lägga i mammans plastpåsar. Det gör det och mitt hjärta snörper sig i samma stund som hans små fyraåriga händer greppar tag om ölburken för att sedan cykla vidare, med sin vajande vimpel bak på pakethållaren.
Var är välfärden, när helgutflykterna innehåller småbarn som gräver i soporna? Och när allt man kan göra, är att stå bredvid och titta på, medan de styrande sänker a-kassan och jobbar på att få bort förmögenhetsskatten, är det lätt att en känsla av hopplöshet infinner sig...

---

Sinnesstämning: Mauro Scocco, "Kall Stjärna"

Trevlig midsommar

image44


---

Sinnesstämning: Bob Dylan, "Pledging My Time"

Vilse, men inte vilse

Slötittar på filpaketets textrader, medan nattamaten intas. Rubriken "Vilsen men inte vilse" gör mig nyfiken, men naturligtvis betyder det inte mer än att vara fysiskt vilse i skogen, herregud, det är ett filpaket, vad trodde jag? Men det väcker ändå en tanke. På paketet kan jag läsa hur man ska berätta för alla vart man ska ta vägen, vad man ska göra och naturligtvis alltid ha en mobiltelefon med sig så att man kan bli nådd om man skulle stöta på något problem.
I livet är vägen många gånger krokig. Vyerna är stundtals andäktigt vackra, men i den snåriga skogen når ingen mobilsignal, för hjälp, fram. Det är bara att knata på.
Så himla mycket lättare det hade varit, om livet vore en pickning eller söndagsutflykt, man kunde planera. Se till att ha rätt saker att badda såren med, rätt skor för de ömma tårna och så vidare. Tråkigare? Troligen.
Näe, jag antar att det finns någon slags charm över de mest taggiga snåren, de tar ju trots allt slut till sist och vi vet ju alla att när man kommer ut till gläntorna i skogen, är det underbart vackert.
Vilse i lingonskogen är en sak. Vilse i pannkakan, en helt annan.

---

Sinnesstämning: Säkert, "Det kommer bara leda till något ont"


Dear sisters

Kära systrar, läs detta. Betygen till trots, hah!

---

Sinnesstämning: Hello Saferide, "Valentine's Day"

On demand...

...kommer nu bilden på två av mina äldsta vänner. Jag skulle ljuga om jag sa att de inte hade lite vin innanför västen... 

 
image43
Oh yeah.


---

Sinnesstämning: Helena Josefsson, "By Your Side"

36 000 sekunder kvar

När de andra cyklade, gick eller åkte taxi mot går kvällens hålligång (japp - det heter så), begav jag mig hemåt. Det hade varit en trevlig kväll med kycklingryta - först tveksam, sen godkänd - och politik. Som vanligt, när jag träffar nya människor, är jag helt oförmögen att sitta stilla med händerna i knäet och prata lågt och endast valda kommentarer. Men jag tror ändå att jag klarade mig skapligt.

Nu är det 36 000 sekunder till mini-semester. Mini-semestern som för många innehåller dans kring fallossymbol, dricka som river i halsen, ogräs i håret och löjliga danser. Sicken kultur, vi har!

---

Sinnesstämning: Åsa Jinder, "Av längtan till Dig"

när det inte kunde bli värre...

...läser jag detta. Hysteriskt roligt. Vill bara säga tre ord. Kärlek och respekt.

Äh. Måste erkänna det. Var nära att skriva "vill bara säga två ord". Den hade varit fin att publicera, i min trogna kamp för blondinernas rätt att bli tagna på allvar, haha.

Nu är lunchen slut och tillbaka till jobbet på min röda racercykel. Javisst - en sådan har jag och alla treåriga pojkar.

---

Sinnesstämning: Lasse Lindh, "Svenska hjärtan"

Livets soundtrack

För varje sinnesstämning, varje epok i livet, finns ett soundtrack. Ett soundtrack som antingen beskriver sinnesstämningen och funderingarna eller bara låtar som uppträtt vid speciella tillfällen.
En sammanställning av dessa låtar får minnena att dröja sig kvar och upplevas på nytt. När vännen J, bad att få en kopia av låtarna från australienresan, började jag febrilt leta efter skivan. Jag minns att den inleddes med den speciella låten från nattklubben i gränden, från taxiresan, när vi påbörjat en ny och spännande del av resan, den innehöll låtarna vi somnade till (läs: jag somnade till) och låtar som vi spelat för tröst.
Men skivan är spårlöst borta och jag är förtvivlad.
Mitt soundrack of my Australian life....

---

Sinnesstämning: The Soundtrack of our lives, "Retro Man"

En fleecepläd och Tarantino

Nyss hemkommen från Quentin Tarantinos film Death Proof, tillsammans med syster 1. Genial film och syster 1, som är mycket påläst när det kommer till film, hävdar med bestämdhet (alltid med bestämdhet) att detta var hans bästa film. Jag är nog böjd att hålla med.
En fleecepläd och allt hade varit kalas.

---

Sinnesstämning: The Revels, "Comanche"

En påminnelse om midsommar

Ibland krävs det inte speciellt många ord för att man ska känna sig golvad. Då gäller det att dra på sig skorna och bege sig ut på en lång promenad.
För ett ögonblick glömde jag bort det faktum att midsommarafton närmar sig, men blev påmind så fort jag nådde stormarknaden. Barnfamiljer och pensionärer trängdes i hopp om att finna den bästa sillen och de godaste jordgubbarna och i kassan satt de nyinsatta extrajobbarna och svettades.

Nu lite mat och sedan jobb. Min sovmorgon har snart spelat ut sin roll.

---

Sinnesstämning: Vera, Chuck & Dave, "Song For"

Kundtjänst, håhåjaja..

Min vän har flyttat ut på landet och stod inför ett problem. Bredbandet som skulle flyttas med till den nya adressen, fungerade inte och när hon efter tjugo minuter i telefonkö, ständigt ackompanjerad av Beethoven i .midi, äntligen når den hurtiga rösten i telefonen som käckt berättar att näe, hoppsan, det hade visst inte fungerat. Men om nio dagar, då ska det fungera.
Nio dagar senare, fungerar bredbandet fortfarande inte och den nya rösten i kundtjänst, berättar vänligt men bestämt att det natuuurligtvis var nio arbetsdagar det handlar om. Då ryter sambon till och berättar att det ska fungera och det NU! Och vips. Kort därefter tog de igen förlorad surftid.

Även för familjen vid havet, strulade bredbandstelefonin. Det var tal om ett temporärt telefonnummer, när den bestämda skånestämman förklarade att det inte skulle tolereras. Och då gick det visst att behålla telefonnumret.

Jag skulle kunna dra fler exempel om när en knytnäve i bordet och en bestämd, näst intill arg röst, åstdakommit mer än vad vi, som försiktigt undrar om de inte skulle vilja vara så vänliga att utfärda den åtgärden de lovat för två veckor sen, gör.
Varför är det så? Borde det inte vara tvärtom? Att man vill ge excellent service till de kunder som håller sig till en vänlig samtalston?
Suck.

---

Sinnesstämning: Vera, "Ett mot noll"


jag skulle ju bara prova!?!

Trycka lite här, trycka lite där. Internet och jag är numera ovänner efter att jag lyckats ta bort min profilbild. Att det skulle vara enkom mitt fel, förnekar jag inte det minsta. Bara förtränger och muttrar en aning.
Nu får ni stirra på vackra, men delvis suddiga snödroppar istället.
Om ni säger att ni föredrar det, vill jag ha skjuts till högbrodelen.

---

Sinnesstämning: Daniel Lemma, "Teardrops"


Ernst, aka herr hurtig

Istället för den amerikanska Extreme home makeover, satsar svt på den svenska motsvarigheten - Sommartorpet.
När herr hurtig entrar tv-skärmen, sitter min syster som klistrad på andra sidan stan och telefonförbud råder. Måste erkänna att det någon gång har kliat i fingrarna att slå numret och ställa den lätt provocerande frågan, "Vad göööör du?" Än så länge har jag låtit bli.
Och när Extreme Home Makeover river ner väggar och lägger heltäckningsmattor, murar Ernst och lägger tegelgolv, allt medan han suckar över det vackra, de mjuka formerna som möter det hårda. Och naturstenen. Ernst älskar natursten.

Jag tycker nog ganska bra om herr hurtig.

image41
Det är härligt med självdistans



---

Sinnesstämningen: Snook, "Längst fram i taxin"


Det här med förlåtelse

Ronnie Sandahl är en duktig skribent. Han lyckas många gånger beskriva verkligeheten utifrån ett känslosamt och målande perspektiv, vilket oftast resulterar i krönikor värda att läsa flera gånger. Och. Han har gjort det igen. Skrivit kalas.
För det var det här med förlåtelse. Att våga kritisera och ifrågasätta hetsjakt på syndabockar, förlåta misstag och se att skvaller och kritik ofta är hårt och onyanserat, eftersom det då tenderar att bli bäst historia.
Det gäller att aldrig glömma att en nedbruten självbild tar lång tid att bygga upp igen...

---

Sinnesstämning: Ryan Adams, "Everybody Knows"

Kollektivt håravfall, killar?

Träningen gick bra idag, trots ett uppehåll som varade aningen längre än det var tänkt. Stärkt av ilskan som flygbladet i brevinkastet orsakade, sprang jag som aldrig förr. Killarna som alla lider av massivt håravfall och ständigt propagerar för mer "debatt", men delar ut flygblad så tidigt att knappt en människa är vaken, orsakar en frustration som kommer vara min drivkraft och motor under dagen.

För övrigt var min syster sig lik. Ändrade lite vikter innan jag satte mig, så jag knappt kunde lyfta och framkallade därmed en träningsångest och jag lovade och svor, för en sekund, att det aldrig skulle gå mer än två dagar emellan träningspassen. Jag ruvar på hämnd.

---

Sinnesstämning: Shawn Colvin, "Round of Blues"

Damn sommarjobbare...

På konditoriet är jag på jakt efter något gott, utan mjölprotein då min vän är mjölproteinallergiker. Jag expideras av en sommarjobbare, som ser ut att ha haft en hård kväll.

Jag: - Hej hej. Jag vill ha en kaka utan mjölkprotein och nötter, har du något sådant?
Sommarjobbaren: - Jaaa... Vi har ju denna. Den är laktosfri.
J: - Inte laktosfri. Mjölproteinfri.
S: - Mm. Den har ändå nötter i sig..
J: - ...?

I några långa minuter försökte vi komma fram till om det fanns någon kaka som kunde passa min vän. Eller rättare sagt, mina konstanta repliker var: "Och den här?"
Till sist gav jag upp och kom fram till att min vän tycker om kladdkaka. Det fick det bli.

För att bikinisäsongen inte fullständigt ska gå åt pipsvängen, åker jag nu till min syster jobb med en stor bit kaka. Så är vi två som låter våra bikinis krympa i tvätten. Det är rättvisa, det.

---

Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "När elden falnar (men fortfarande glöder)"


Vuxenpoäng inkasseras

Bakdoften ligger över lägenheten och jag är mäkta stolt när jag snart ska bjuda E och hennes doctor-to-be på kaffe och tårta (!). Vuxenpoäng inkasseras. Det är doctor-to-be's första besök i lägenheten. Min mamma hade skurat golv och vädrat mattor. Jag nöjer mig med att lägga fjärrkontrollerna snyggt på sin plats.

Dagen har gått i vilans tecken. Känns ganska befogat efter ett par 6-dagars arbetsveckor. Som vanligt har listan över vad som måste göras, varit längre än vad som hinns med i realiteten. Men dagen är inte slut än...

Nedräkningen pågår - snart har vännen L, en liten bebis. Åh!

---

Sinnesstämning: The Calling, "Wherever You Will Go"

Älskling, ser jag tjock ut i denna?

image40


Det är stor humor, att konsum har en Kundvåg. Vid frukten. Är Fredrik Paulun i farten?

---

Sinnesstämning: Jason Mraz, "Bella Luna"

Jag ska bara...

Klar på jobbet i rimlig tid och ska bara göra några korta ärenden innan hemfärd. Pah! Några korta ärenden och bråttom hem, försvinner i en dimma när finbutiken har 70% rea. 70&%!!! endast dårar låter bli.

Nu är jag i alla fall hemma. Med ostkaka i stora lass. Mumma.

---

Sinnesstämning: Marie Fredriksson, "Det som var nu"

...Och rättvisan?

Det var när jag rusade hem.
När jag stängt butiken, stressade hem, mindes och funderade. Hur något kan gå så snabbt. Hur något kan kännas så orättvist. Försök förklara det här med att "allt har sin mening", tänkte jag för mig själv och kände hur min blick blev mörk. Det kändes så orättvist.
När de ropade från uteserveringen, frågade vart jag hållit hus. Jag försökte svara, skratta bort det - "det var mycket nu". Jag visste så väl att mina kinder blev röda och att jag stirrat ner i marken, lite för länge.
De ser igenom mig. De vet. Vet varför jag inte orkar möta dem. Orkar gråta, beklaga, se smärta, dela smärta. De vet varför jag väljer bort vissa låtar, vi brukade spela, de vet den sista konversationen, vi hade där på bussen. När jag sa att jag var stressad. Att jag inte hade tid. Inte då, men absolut senare.
Mina läppar formar orden som bildar "Nähä, dags att hasta vidare". Mitt sinne är som bortkopplat. För stunden, bedövat.
Jag väljer att lägga de stilla blommorna, ensam.  
Vem sa att tiden läkte alla sår?

---

Sinnesstämning: PJ Harvey, "This is love"

Insane, i tell you.

Angående smällen i natt. En vettig människa hade tittat ut genom fönstret, alternativt ställt sig på balkongen, för att se vad som försiggår, om någon bilolycka eller liknande inträffat. Jag? Jag går och ser om min dator har gått i tusen bitar. Insane, i tell you. Och så skäms jag lite.

---

Sinnesstämning: Elin Sigvardsson, "A person called she"

Fredagsrutan

Fredag. Nina Hemmingsson har publicerat en ny liten ruta och är - som alltid - lika sylvass.

image39
Bitter? -Inte alls...
  

---

Sinnesstämning: Ingrid Michaelson, "The Way I Am"

Lite sömn och långväga samtal

Mina ögon går i kors. Shape up. Tio koppar kaffe, så ska jag nog bli lite mer människa.

Runt två, inatt, smällde det det och Bam! - jag for upp ur sängen. Det gick två sekunder (på ett ungefär - det är svårt att uppskatta när man knappt hunnit öppna ögonen) innan det blev precis knäpptyst igen. Vad var det som smällde, undrar jag nu. För vad det än var, höll det mig vaken i ett par timmar, funderande...

Pratade med vännen som bytt kontinent. Hon som tog mod till sig och bytte ut Öland mot sanddyner och Maxi mot souken. Då det många gånger kan vara frustrerande att prata med någon som har bestämda åsikter från början, var det faktiskt till hjälp dem här gången. Kanske kompletterar vi varandra på just den punkten. Medan jag vänder och vrider in och ut på alla problem, frågeställningar och beslut, vet hon strax efter hon fått frågan, vilket svar hon ska ge. Och tvärtom också, för den delen. Då hon tycker att hon kört fast, kan jag hjälpa henne att vända på frågan och kanske upptäcka ett nytt synsätt. Hur som helst. Samtalen till den andra kontinenten, tenderar att hålla sig korta, eftersom samtalstaxtan inte är den billigaste, men denna gången ignorerade vi det faktum att det inte var ett lokalsamtal och pratade på, rensade ur, hann ikapp. Jag har lite - nästan inget - hopp om att få en telefonräkning med endast lokalsamtal. Hrm.

Snart är min 6-dagars arbetsvecka slut. Två dagar kvar. Bara två.

---

Sinnesstämning: Eric Gadd, "Do you believe in me"

Den raka ryggen

jag vill ha

ett större ordförråd
en vassare tunga
en lenare röst

fler tårar
mer styrka
rakare rygg

men en rak rygg
kröker sig för slag
böjer sig för hårda ord

det finns inte mycket styrka
i en sliten rygg

---

Sinnesstämning: Anna Ternheim, "Troubled Mind"

"Ingen reklam"-aktivist

För en gångs skull är jag hemma innan slutvinjetten till grannens Rapport.

På vägen upp i min trappuppgång, har tanten tröttnat på reklamen. Det står:
"Ingen reklam". Två cm under sitter ytterligare en lapp, där det står: "Jag sa ingen reklam". Ytterligre två cm under: "INGEN REKLAM!!!"
Längst ner sitter, precis vid brevinkastet: "Ingen reklam, tack."
Nu är frågan. Borde jag oroa mig? Tanten är uppenbarligen på sin vakt och hon är inte glad!

Brottades med vinden och gamla minnen på vägen hem. Det blir så ibland.

---

Sinnesstämning: Lars Winnerbäck, "Brustna hjärtans höst"


Sex och stan

De få timmarna med sömn, beror denna gången helt på mig. Innan jag lämnade A, igår, fick jag med mig några skivor av serien Sex and the city, eller Sex och stan, som min vän säger, i ett försök att få de engelska uttrycken i vår vardagssvenska att bli färre (bakåtsträvare? det låter jag vara osagt, det är trots allt mest på skoj).

"Jag älskar Sex and the city", säger min arbetskamrat. "Jag till och med ääär Sex and the city":
Jag är absolut inte Sex and the city. Jag är på många sätt, så långt ifrån Sex and the city, som man kan komma, men skulle absolut inte ha något emot att skriva på dagarna, shoppa på eftermiddagen och mingla på kvällen. Att dessutom få sällskap till dörren och en puss på kinden, låter inte allt för betungande.

Fast jag vet. Att jag skulle få myror i byxorna, energi à la tjugo dubbla espresso, om jag inte fick springa på löpbandet på morgonen, ha mer än fullt upp på jobbet för att senare ha kvällen uppbokad med alla möjliga aktiviteter. Jag får helt enkelt nöja mig med att få för lite sömn, på grund av serien. Damn, min lilla släng av adhd-light...

---

Sinnesstämning: Black eyed peas, "Pump it"


Kostcirkeln hos Macke D

Återigen känns det som dagen rusat förbi, men värmen förlänger dygnen och att dra sig tillbaka för dagen, känns inte aktuellt.

A och jag promenerade så sakteliga ner mot stormarknaden för att inhandla det som skulle resultera i middag. Nästan framme, insåg vi att tröttheten fått ett stadigt grepp om oss och vi valde att styra stegen mot det multinationella företaget med ett gult M. Vi skulle äta nyttigt, sa vi. De har ju börjat med nya kampanjer om att det faktiskt är möjligt - visst skulle även vi klara det!? Och visst, brödet var av fullkorn, men resten? Hrm. Jag har ju gåvan att kunna härleda allting till kostcirkeln och därmed framstå som nyttigt, men bättre än så blir det inte.

Slutligen - ett tips, så här på kvällskvisten. Om ni inte lyssnat på Shawn Calvin - gör det!! Hennes låt "Crazy" är kalas! (Jag tror tröttheten börjar komma ikapp, mitt ordförråd är begränsat.) 

---

Sinnesstämning: Shawn Calvin, "Crazy"

Finn ETT fel

Gissa felet:


image38


Glömde nämna detta igår. Vilket ägg har skrivit affischerna som hänger över hela staden? Kan någon ge honom en kalender?

---

Sinnesstämning: Timbuktu, "Karmakontot" 

Sol på skansen

Varmt, soligt och vackert på fredriksskans fotbollsarena ikväll och det är nästan så att melankolin inte alls når fram.

I pausen och euforin bjöd jag syster 1 på chokladboll. Att jag aldrig lär mig. INGEN choklad - hon blir hög som ett hus och pratar i ett..

En utav höjdpunkterna, nåddes dock efter matchen när syster 1 och jag sakteliga promenerar mot utgången. Lite längre fram ser vi vårt fotbollssällskap - två vuxna män - stå med stort leende och peka mot Henrik Larsson, samtidigt som de mimar "titta - henrik". gäsp.

---

Sinnesstämning: REM, "At My Most Beautiful"


studentnostalgi

Varm morgon och när jag öppnar fönstret lite mer, för att släppa in den friska morgonluften, hörs trumpeten från skolan intill.
Det är student idag och en massa lyckliga ungdomar, sitter i detta nu tillsammans med sina vänner, skriver i mössorna, dricker champagne, äter jordgubbar, gråter kanske, prisar friheten.

Jag kommer ihåg hur vi satt på slottsvallen. Regnet hängde i luften och vi undrade oroligt om vi skulle vara tvugna att bli dyngsura och smutsiga i våra vita kläder. Men solen kom fram, värmde oss där vi stod i centrum och sjöng att vi var "on the highway to hell". J hängde på min axel, ölen hade smakat för gott på morgonen. Vi log - klart att det skulle vara J.

Studenten är en lyckans dag.

---

Sinnesstämning: Augie March, "The Cold Acre"


I hemmets lugna vrå

Tillbaka i hemmets lugna vrå, efter en lång dag i butiken. Medelhavstemperaturen fick ibland inslag av tropisk värme, med mycket folk i butiken tenderar nämligen luftfuktigheten att bli hög.

Dagens skräck: Per Gessle ska börja blogga på Expressens hemsida!! Detta betyder no more expressen. Den smilfinken kommer väl vara överallt på deras hemsida, gissar jag. Suck.

Dagens lycka: Min begåvade vän, E, har gått vidare och är snart halvvägs till en framgångsrik designer. Och jag är mäkta stolt!

---

Sinnesstämning: Allie Moss, "You"

Går du naken på Maxi, kanske?

F har en bestämd åsikt när det kommer till Foppa-tofflorna. På Maxi:

F: -Alltså, titta! I den där korta kön är det TRE med foppa-tofflor. De är överallt! Jag förstår inte - de är så fuuuula!
Jag: -De är absolut fula, men kanske är de sköna..?
F: -Sköna!? Sköna!?!! Det är skönt att gå naken också, men inte gör folk det!?!

Eh. Näe.. Precis.

---

Sinnesstämning: Ingrid Michaelson, "Keep Breathing"

Rapport från stranden

Rapport från stranden:

- Det var mycket folk. Svenskarna verkar vara rädda att sommaren framöver kommer vara regnig.
- Östersjön luktade unket. Jag försökte förtränga de gånger jag inte sopsorterat och skämdes en aning.
- Den kalla colan har aldrig smakat bättre. Osäker på om det var värmen eller gårdagens, hrm, dansande, som var den största bidragande faktorn till detta.

Rykten säger att Syster 2s andra hälft snart kommer och våldsgästar lägenheten.

---

Sinnesstämning: Ulf Lundell, "Baby om morgonen"

Söndagsmorgon

Söndagsmorgon och inte ett moln på himlen.

Pratade en stund med vännen i London, som varit hemma i Melbourne en sväng och nu var glad över att åter vara i värmen.
I Australien har de någon konstig böjelse för David Hasselhoff. J och jag trodde att herr Hasselhoff, var en skådespelare  som inte längre var aktuell, men då vi bodde i Melbourne, fick vi följa rapporteringar om när han öppnade galor, intervjuades lääänge och det fanns även temakvällar med Hasselhoff!

image37
Australiensarnas humor, när den är på topp.
 

Idag blir det picknick på stranden. Inte i närheten av Baywatch, men glada ändå.

---

Sinnesstämning: Franz Ferdinand, "Walk Away"

Han sa: badda!

står på en gata
det är mörkt ikring och
gatljusen tvingar mina pupiller till anpassning

försöker se klart
men för en som spenderar mycket tid i mörker
ter sig ljuset
lite mera ovant

när du passerar
ber jag dig
att ta en titt på mitt sår
och känna sympati

men du säger
att det inte är tillräckligt djupt
för att sys
knappt än för att plåstras om

badda det med sprit
så läker det fortare

det svider
när jag försöker med den snabba lösningen

såret var djupare än du såg

---

Sinnesstämning: Anna Ternhein, "Halfway to Fivepoints"


Blyfot vs. laglydig

Dagen inleddes återigen tidigt, då planet från Arlanda lyfte på morgonen, tillbaka till Kalmar och arbete.
Min syster var snäll och körde mig till flygplatsen, men när det gäller våra körtemperament, är vi högst olika. Medan jag kör som om min fot vore gjord av bly, kör min syster oftast två km/h under den tillåtna hastigheten och för någon med lättare fartblindhet är detta högst stressande. Lite musik, gjorde dock saken bättre och bara en gång fick jag frågan om jag inte ville gå ut och promenera till flygplatsen. Jag passade.

För övrig är Shatila kanske lite av en hjälte. Absolut en förebild.

---

Sinnesstämning: Justin Timberlake, "My love"


Han har blivit stor

Min lilla, söta kusin har tagit studenten.
Han som fick lördagsgodis hela veckan men aldrig bjöd. Han som fuskade i kortspel. Han som alltid visste bäst. Han har blivit stor. Och ödmjuk. Och klok. Och alldeles, alldeles underbar. Hrm, tja, minus Djurgården-intresset då. Och den där förkärleken till traktorn, förlåt Volvon.

Dagen har innehållt sol, värme, kärlek, sång, musik och god mat. Kan knappast bli mycket bättre.  

---

Sinnesstämning: Kent, "Chans"


Fem olika viljor

Tiiidigt. En av de nätter, där den djupa sömnen uteblir, har passerat. Om ett par minuter, rullar bilen härifrån med sikte på huvudstaden.

Javisst- det ska bli jätteroligt. Det ska verkligen bli jättekul att träffa släkten igen, se min kusin springa ut, allt medan han sjunger om de lyckliga dagarna. Men. Fem stycken i en bil. Fem olika individer, med olika viljor i samma bil, tillsammans i lite drygt fyra timmar. Det är en aning nervpåfrestande, i tell you.
Pappa vill köra i ett svep, mamma vill ut och sträcka på benen en gång i halvtimmen. Syster 1 vill att syster 2 ska sitta i mitten, bak, men syster 2 är stor nu och hon har fått en egen stark vilja som inte är överens.

Och jag? Jag vill dricka mitt kaffe, kanske läsa en bok eller se på en film, men framför allt: sova.

---

Sinnesstämning: King of Convenience, "I'd rather dance with you"

Vackra Öland, part II

Min mobilkamera gav inte rättvisa, så här kommer ytterligare en bild från Öland. Vackra Öland.

image36


---

Sinnesstämning: Ray LaMontagne, "Trouble"

ordpetitesser

På väg ut till det stora huset på landet, talar vi om en eventuellt stundande kräftskiva och jag berättar om hur jag tänkt att inbjudningarna ska se ut.

P: - Javisst, det låter ju bra. Men annars kan vi ju ringa?
Jag: - Nej, men det är inte lika roligt. Man får så sällan inbjudningar i brevlådan, nu för tiden.
P: - Haha, tror du det beror på dig?
Jag: - Jag menar att inbjudningarna kommer på andra sätt!!!!

Väl framme väntar en lummig trädgård. Och landet. Hu, vad jag saknat landet.

---

Sinnesstämning: The Goo Goo Dolls, "Iris"

Sommardag!

Så är den här. Dagen då allt som behövdes var ett linne och ett par sköna linnebyxor. Skorna i ett par sandaler och en lång promenad eller bara ett lugnt strosande.
För inte alltför länge sen kändes dessa dagar så långt borta, nästan ouppnåeliga, men idag, idag är det en högst närvarande sommarkänsla.
Från dagiset intill, badar barnen i poolen, skrattet och plaskandet kan göra vem som helst varm i själen.

Jag hoppar i min klänning och mina sandaler. Jag vill också doppa fötterna i vattnet, det blir nog en promenad till havet.

---

Sinnesstämning: Nicke Lowe, "So it goes"

Grattis på nationaldagen?

Glad Nationaldag, eller nåt sånt.

Pappas födelsedag. Mina pengar satsas på att vi återigen kommer få höra att det tog honom x antal år, innan han förstod att man inte flaggade för honom på denna dag.

image35
Grattis på nationaldagen?


---

Sinnesstämning: Red Hot Chili Peppers, "Californication"

Va fan hände med empatin?

Va fan hände med empatin? Va fan hände med medkänslan och värmen?

På Aftonbladet skriver de att  "Han bloggar om sina seriemord"

På Expressen berättar de att "Channel 4-filmen visar Dianas död"

And it just goes on and on.

Plötsligt känns det som om alla låtar går i moll.

Lika bra att gå o lägga sig.

---

Sinnesstämning: Kent, "747"

Öland, en söndag

image34



Så här fint var öland i söndags.
Min mobilkamera ger inte riktigt rättvisa.
Det var otroligt, otroligt fint.

---

Sinnesstämning: Tingsek, "Nothing, nobody, right & wrongs"

En annan tid

Det är fem och en halv timme sen lampan släcktes

det är fyra och en halv timme sen jag vaknade

gick upp och åt

gick och la mig

försökte somna om

det är en halvtimme sen jag gick upp

det är tio minuter sen jag borde varit på gymmet

det är en dag jag borde varit på en annan plats

---

Sinnesstäming: Nationalteatern, "Ge mig mitt liv nu"

Alldeles för sent...

Så var det sent igen. Alldeles för sent. För mycket...

De sjunger om klockor som stannat,
hjärtan i betraktarens hand
om fladdrande drömmar

Jag inbillar mig att om jag bott i New York, hade detta varit en sådan natt, då jag gått upp och satt mig på taket i mitt hyreshus, som naturligtvis skulle haft utsikt över Manhattan.
Som en scen ur någon vräkig amerikansk serie.
Men vyn skulle vara fantastisk och jag skulle plötsligt se allt i ett större perspektiv.

Men jag är inte i New York.
Jag är nära en annan ö.
Granne till the island-land, ser jag fjorton bilar i timmen, passera.
I staden med 21 940 000 invånare färre än New York.
Och funderar.
Det går bra, här också.
Men inget är speciellt klart.
Och inte kan jag skylla på någon smog..

Dricker ännu en kopp kaffe. Så nu har jag har skjutit fram min sömn, ännu en stund.
De fladdrande drömmarna känns ack, så avlägsna.

---

Sinnesstämning: Kent, "Stenbrott"

Musiktidningen?!

Hemma hos A:

A: -Pappa, vad är Mojo?
A:s pappa: - Eh. Hrm. Det är ett smeknamn på dicken.
A: - Vem Dick!?

Tyyystnad.

För övrigt är det (även) en musiktidning.

---

Sinnesstämning: Paul McCartney, "Fine line"

måndagsmorgon

Benen var inte alls så trötta, ögonlocken inte alls så tunga, som jag befarat i morse. Inte hoppade jag upp med ett skutt, men ändå.

Ringer till min mamma, för att önska henne en bra dag och fråga varför hennes mobil aldrig är på - hon är omöjlig att få tag i. Hon låter mig veta att hon arbetat i trädgården hela helgen och haft fullt upp. Jag låter bli att berätta för henne att mobiltelefonen, är just, mobil.

Mingelbilderna från i lördags, berättar att min syster gjorde stan osäker. Själv har jag fötter som pryds av skavsår och blåmärken. Men oj, vad det dansades!

Ikväll ska Kalmars bästa frisör få sätta saxen i mitt hår. Äntligen.

---

Sinnesstämning: Jason Mraz, "I'm Yours"


Tre vänner på en filt

tre vänner på en filt
med den mulna himlen ovanför
vågorna som når en bit in på stranden
bruset som aldrig avtar

tre vänner på en filt
där det pratas existentiella frågor
livet och döden
kärleken och sorgen

där det pratas ett filmcitat
hur många gånger lever vi?
hur många gånger dör vi?

dog en liten bit av oss
första gången vi blev svikna
andra gången någon svek
när vi blottade vårt innersta
och fick ett knytnävsslag till svar
när vi siktade mot stjärnorna
men nådde till trädtopparna

levde vi lite extra
när vi fick höra att vi var speciella
när vi fick betyda något för någon
när vi fick känna att vi gjorde något gott

tre vänner på en filt
med havet som bakgrundsmusik

---

Sinnesstämning: Sarah Brightman, "Tell Me On A Sunday"


Borr i betong

Grannen borrar i betong. Lääänge. Jag undrar om han verkligen försöker sätta upp något, eller om det är ett sätt för honom att säga "Här får du betalt för gammal ost. Musiken ska tystna tidigt, för helvete."

And I really couldn't care less.

Nu är det ölandsutflykt.

---

Sinnesstämning: Norah Jones, "Sunrise"

Spelkväll

Spelkväll ikväll.
 
Senaste nytt:
Micke fattar inte Rappakalja.
Micke ältar sin olycka.
Micke skyller sin okunskap på att han är man.
Micke har fem kvinnor mot sig.
Micke förlorar.

---

Sinnesstämning: Nelly Furtado, "Showtime"

Nackskott? Ryggskott?

Frustrerad, försöker jag få stöd i mina aggressioner:

Jag: -Aaargh. Åh! Ett nackskott, det är vad han borde ha!
E: -Nejdå, men kanske ett litet ryggskott..?

E är så snäll, men inte mycket till sympatier, där inte. Jag vänder mig till min marängsviss för lite tröst.

---

Sinnesstämning: Eldkvarn, "Mörkret knackar på min dörr"

Nyckelpanik

Jag är sen, sen, seeen till jobbet. Som vanligt har jag suttit för länge och läst DN, jag har lyssnat på musik och sms:at, över mitt tidsschema och nu stressar jag runt som en galning - jag hittar nämligen inte nycklarna!! Var är de?!? Vänder in och ut på alla jackfickor, kikar i jeansen jag hade igår, väskorna, överallt! De finns inte!
Paniken sätter in. Har jag tappat dem? Har jag blivit bestulen? Om jag går ut härifrån, kommer någon bryta sig in, ta allt jag äger och har? Hur mycket kan jag egentligen rädda, genom att ta med mig till jobbet?!
Aargh. Äh. Jag måste i allafall ta kontanter, så jag slipper leta om det, när jag ska handla min vanliga macka, på Kallskänken, innan jobbet.
Där ligger de. Mina små nycklar i tryggt förvar. Just det! Jag la ju de där så att jag skulle veta exakt vart jag hade de. Så var det...

Nu är det jobb, jobb, jobb.

---

Sinnesstämning: Lasse Lindh, "Kom K"


Så gör de..!

Kikar igenom tidningarnas nätupplagor, innan jobbet.
Hittar en artikel om svenskarnas frukostvanor och det visar sig att 10% struntar i frukosten! Om jag struntar i frukosten, blir jag inte människa på hela dagen, har aldrig förstått mig på de som står sig på en liten yoggi fram till lunch. Men hu, så smidigt det hade varit. Och så skönt att få sova lite längre...
För övrigt kan ju bara rubriken till artikeln noteras. Självklart tillhör den en kvällstidning...

Snart jobb igen.

---

Sinnesstämning: Miles Davis, "No Blues"


RSS 2.0