På söndagen var han nog väldigt törstig

Alla pratade så fint om det akademiska livet, innan jag flyttade söderut. Middagar i vackra klänningar och spontana, djupa samtal om kärleken och världsfreden. Pah! Det måste ha varit en annan stad de talade om, för Lund är lite som att förflytta sig till högstadietiden, alternativt gymnasiet. "Har du hört om ditten och datten? Om hon och han som gick hem tillsammans - är de inte båda förlovade på var sina håll? Om hon som sprang ut i bara klänningen för att hinna med bussen och glömde kvar alla värdesaker i baren?" Och så vidare.

Det skulle ju dock vara fel av mig att sitta inne på dessa häpnadsväckande historier, utan att föra dem vidare. Därför ska jag nu berätta för er om hur det kan gå när juridikstudenterna blir bjudna på gratis sprit.

Det var sittning och de nya juridikstudenterna skulle hälsas välkomna av de äldre. "Gratis är gott", resonerade eleverna och drack sig mer eller mindre mätta på de alkoholhaltiga dryckerna.
Den drygaste av treorna, fick i sig ett par glas för mycket. Minst sagt. Han började springa runt, runt och ropa hejarklacksramsor och supportersånger.
Plötsligt springer han in i spisfläkten i köket. Blodet rinner ner från det stora jacket övanför ögat och när han ser detta, tuppar han av. 
Då han vaknar upp, ser han lysrör i taket och en steril miljö runt ikring. Han är på akuten och sjuksköterskan är precis på väg att ge honom en spruta - oklart för vad - när han sliter till sig sprutan och sätter den i hennes lår. I sjuksköterskans lår!
Han, den dryge juridikstudenten, står plötsligt inför den bistra sanningen om att han troligen kommer polisanmälas och det kommer med all sannolikhet väckas åtal.


Nu blev det inget åtal, men något säger mig att AA fick en till medlem, den eftermiddagen.

Lund. Så sofistikerat.

---

Timbuktu, Det löser sig

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0