Back on track

Det har fällts många gemensamma tårar på båtbryggan där vi suttit med dinglande ben, vi har slitit vårt hår på caféerna i kuststaden, på villornas terrasser i impregnerat trä har suckarna varit djupa - en gemensam frustration över den lilla stadens sätt att vara, men plötsligt var det som om allt sådant var borta.

Rutinerna var detsamma, men på ett par ställen hade nya butiker dykt upp, fjortisarna var kvar och vännernas vackra barn hade blivit lite större, pratade lite mer och var allmänt ljuvliga.


På jobbet var det stundtals julrusch och det tog inte lång tid innan jag förstod varför jag saknat det. Tempot, glädjen, arbetskamraterna och julstämningen utan Absolute Christmas från restaurangens högtalare utanför, precis som det ska vara.


I dagar hade vi levt på sallad. Suktandes efter köttbullar, sill och janssons och nu har också årets första julbord avnjutits. På Kalmar Slottshotell dukades det upp med mat för en lång tid framöver, men det ändrade vi på och åt så mycket att vi nästan rullade ut. Var det det som var charmen med julbord, kanske? Nu är det morgonpromenader i ett regnigt och blåsigt Lund, som gäller.

Eldkvarn, Fångade I Tiden Som Går


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0