Packade du haschkakan?

Tänk er en välfylld, vältrafikerad flygplats i USA vid tidpunkten då de nya stränga säkerhetsrutinerna införts, strax efter elfte september.
Vi hade stuvat om ett antal gånger, packat upp och packat om för att vara säkra på att inte ge ifrån oss ett pip, när vi passerade säkerhetskontrollen - alla vet ju precis vad som sker:
1. Man rodnar från tåspetsarna till hårfästet
2. Man hinner tänka tankar så som "La jag kanske möjligtvis ner köttkniven eller har någon kanske smugglat ner en haschkaka?" (Och nej. Det har aldrig hänt att jag packat en köttkniv, men ni förstår - paniktankar. Det gäller även haschkakan. Har knappast heller existerat i min tillvaro)  
3. Plötsligt saknar rummet tillräckligt med syre och sekunderna det tar för säkerhetskontrollanten att tömma väskan på kexchoklad och skidstrumpor känns otroligt långa...
Allt detta sker naturligtvis medan kön växer bakom ryggen och långa suckar och viskningar om "hur kan man vara så duuum?!" hörs.

Så. Alltså. Ut med allt möjligt misstänkt och inga mynt eller nycklar i fickorna. Allt gick väl, trodde vi, tills säkerhetsvakten (2 meter, 100+ kilo) säger till min syster:
- Girl! Is this your bag!?!?
Syster 1: -Ehhhh. Yes?

Pinnen att fästa i håret och knuten i nacken, hade orsakat diskussioner hurvida detta var en mycket farlig sak att ha med sig ombord på ett flygplan över Atlanten. Vakten drog, vred och vände på pinnen, men fann att håracessoaren var helt ofarlig. 

Stegen bort från kontrollen var raska och bestämda, i riktning mot ett mörkt hörn.

Kom och tänka på detta nu, i samband med det ack så intelligenta flygskämtet.

---

Sinnesstämning: Jens Lekman, "Maple Leaves"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0